Sportisti iz Božetića sveukupni su pobednici Desete seoske olimpijade, koja je i ove godine održana na sportskim terenima kod osnovne škole u selu Akmačići. U tradicionalnim sportskim disciplinama i čobanskim veštinama ovog puta nadmetalo oko 300 mladih iz 11 mesnih zajednica sa područja opštine Nova Varoš. Drugo mesto u generalnom plasmanu pripalo je domaćinima, a treće Draževićima, dok je pehar za fer plej otišao u Jasenovo.


Jubilarni sportski susreti održani su u organizaciji Turističko-sportskog centra ?Zlatar? i Mesne zajednice Akmačići, a na ovogodišnjoj seoskoj olimpijadi, kao i prethodne dve godine, nisu učestvovali sportisti Draglice.

– Odluku da Akmačići drugu godinu za redom budu domaćini manifestacije, organizacioni odbor susreta doneo je zbog manjka para u budžetu za gradnju novih sportskih terena, kažu u Organizacionom odboru Seoske olimpijade.

Za razliku od prošle godine, kada su bili neprikosnoveni u čak osam od ukupno 11 sportskih disciplina, sportisti iz Božetića ove godine su se okitili sa svega tri zlata u kolektivnim sportovima i jednim u pojedinačnoj konkurenciji. Prvo mesto ekipa Božetića osvojila je u odbojci, bacanju kamena s ramena i navlačenju konopca, dok su sportisti iz Draževića bili najbolji u stonom tenisu i nadvlačenju klička. Sportisti iz Amzića osvojili su zlato u malom fudbalu , ekipa mesne zajednice Vraneša u basketu i skoku u dalj, a Bistrice u šahu i pikadu, jedinoj ženskoj sportskoj disciplini na igrama. U sportskom ribolovu prvo mesto pripalo je ribolovcima iz Rutoša.

Sa hicem od čak 11,53 metra Božo Popović iz Božetića je i ove, kao i proteklih pet godina , bio nenadmašan u bacanju kamena s ramena, a priznanja u pojedinačnoj konkurenciji podeljena su u još četiri discipline. U nadvlačenju klička prvo mesto pripalo je Žarku Nikačeviću iz Draževića, u skoku u dalj iz mesta Nikoli Bjeliću iz Vraneša, dok je u takmičenju u sportskom ribolovu na Uvačkom jezeru najuspešniji udičar bio Dušan Grbić iz Rutoša. U disciplini pikado zlato je pripalo Mirjani Rvović iz Bistrice .

Inače, ovogodišnju Olimpijadu otvorio je predsednik opštine Dimitrije Paunović, koji je istakao da je najozbiljniji kandidat za domaćina sledeće Olimpijade mesna zajednica Bela Reka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari