Na svečanosti u Privrednoj komori Srbije, Klub privrednih novinara dodelio je priznanja „ Kompanije i ličnosti koje su obeležile godinu“ u vidu replike Zlatnog dinara cara Dušana. U kategoriji Investicija godine, priznanje je uručeno direktoru Privrednog društva TE- KO Kostolac Draganu Jovanoviću.

Svečanosti su prisustvovali Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine, dr Slavica Đukić Dejanović, ministarka zdravlja, Stevan Nikčević, pomoćnik ministra spoljne i unutrašnje trgovine i telekomunikacija, brojni ugledni privrednici, novinari, umetnici i javne ličnosti. -Ova nagrada je veliko priznanje za Privredno društvo TE- KO Kostolac i za Elektroprivredu u celini, naročito zbog toga što dolazi iz kruga privrednih novinara koji se detaljno i dosta stručno bave ovom temom. Ovo priznanje je rezultat i plod rada 3500 zaposlenih radnika Privrednog društva, a investicije su jedina perspektiva i budućnost, i jedina mogućnost za stvaranje nove vrednosti. Kada je reč o investicijama u Kostolcu, one ne zadužuju Srbiju, one će same sebe otplaćivati. Sa povećanjem proizvodnje stvara se nova vrednost iz koje će se isplaćivati zaduženje i ujedno će se stvarati i profit, naglasio je direktor PD TE- KO Kostolac.

Direktor Jovanović je izrazio očekivanje da će Ministarstvo energetike, kao i Vlada Republike Srbije u celini nastaviti ovim putem kojim se stvara novi prostor za razvoj i realizaciju investicionih projekata u Srbiji, i da će započeti investicioni ciklus i veliki rad u Kostolcu biti kapitalizovan izgradnjom nove elektrane snage 350 megavata.

Visoko priznanje, Plaketu za investiciju godine, direktoru PD TE- KO Kostolac uručila je Zorana Mihajlović, ministarka energetike, razvoja i zaštite životne sredine, a Povelju je predao Miša Brkić, urednik „ Novog Magazina“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari