Koliko se kovid pacijenata leči na infektivnim klinikama 1Foto: BETAPHOTO/MILOŠ MIŠKOV/MO

Direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti u Beogradu prof. dr Goran Stevanović izjavio je danas da se u toj zdravstvenoj ustanovi prosečno leči oko 40-ak pacijenata pozitivnih na kovid.

– Tri do pet tih bolesnika je u jedinicama intenzivne nege – naveo je dr Stevanović na konferenciji povodom nedelje antimikrobne rezistencije.

On je podsetio da je pre dve do tri nedelje došlo do porasta broja obolelih, kada je za sedam dana registrovano preko 4.000 pozitivnih pacijenata.

Prema poslednjem preseku koji je juče na sajtu covid19.rs objavio Institut za javno zdravlje „Dr Milan Jovanović Batut“ u Srbiji je u predhodnih nedelju dana registrovano 3.666 oboba koje su bile pozitivne na korona virus. Testirano je 17.106 pacijenata.

Infektolog prof. dr Tomislav Preveden izjavio je da je na infektivnoj klinici u Vojvodini trenutno manji broj hospitalizovanih nego što je bilo pre desetak dana.

– Bilo je 30, sada imamo svega pet pacijenata. To su bolesnici koji ulaze u bolnicu zbog nekih drugih bolesti pa otkrije da su pozitivni na kovid – rekao je Preveden.

Podsetimo, lekari ističu da kovid infekcija više nije toliko opasna kao što je bila nekada jer je veliki broj građana preležao, a dosta njih se i vakcinisalo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari