Kragujevac: Hoće li biti organizovan doček Nove godine na Đačkom trgu 1Foto: Pixabay

Danas je održana sednica kragujevačkog Štaba za vanredne situacije, ali doček Nove godine na Đačkom trgu u vreme pandemije nije bio tema.

U jučerašnjem razgovoru sa Nebojošom Jakovljevićem, direktorom Doma omladine, koji je organizator dočeka Nove godine na Đačkom trgu u Kragujevcu, saznali smo da je uputio mejl članici Gradskog veća za zdravstvo i socijalnu zaštitu sa zahtevom da im se daju smernice kako da postupe u organizaciji skupa u vreme pandemije.

Takođe, juče, od informativne službe Grada, dobili smo informaciju da nikakv dopis nije stigao do Gordane Damnjanović

Danas je zasedao je gradski Štab za vanredne situacije, a da organozovani doček Nove godine nije ni pomenut.

Članica Gradskog veća, Damnjanović se oglasila preko Informativne službe i saopštila da takav skup nije u njenoj ingerenciji, jer je ona nadležna samo za skupove do 500 ljudi.

Ona je direktoru Doma omladine, po informacijama kojima raspolažemo, poslala mejl u kojem ga informiše da svoj zahtev prosledi republićkom Kriznom štabu, koji je jedini nadležan da odobri skupove sa preko 500 ljudi.

Direktor Doma omladine Nebojša Jakovljević kaže da su već danas poslali prijavu skupa do 500 ljudi policiji. Na odobrenje se čeka nekoliko dana.

“Ne očekujem da bude više od 300 ili 400 ljudi, ali spremni smo da obezbedimo kovid redare, kao i redare koji će vršiti procenu broja prisutnih”, kaže Jakovljević za Danas.

Naše pitanje je bilo i kako će reagovati ukoliko se na Đačkom trgu okupi veći od prijavljenog broja građana.

“Pa, tu je obezbeđenje da spreči da ih se okupi više. Prostor će biti obeležen trakom, razmak mora da se poštuje, maske su obavezne”, kaže Jakovljević.

Ideja o organizovanom dočeku Nove godine na Trgu, prema Jakovljevićevim rečima, potekla je iz Doma omladine.

“Proslava Nove godine, kao i proslava dana grada, ušla je u stalne manifestacije podržane od Grada”, kaže.

Poslednje dve, pandemijske godine, u Kragujevcu nije bilo organizovanog dočeka Nove godine na trgovima i ulicama. Pitali smo šta se to promenilo ove godine, pa se iako pandemija još uvek traje, doček organizuje.

“Pretpostavljam da je to zbog manjeg broja zaraženih ove godine. Prošle godine je postojala zabrana okupljanja zbog velikog broja inficiranih, sada to nije slučaj”, kaže Jakovljević.

Dom omladine neće tražiti dozvolu od Republičkog Kriznog štaba, jer prema proceni Nebojše Jakovljević, neće se ni okupiti više od 500 ljudi.

Da li hoće ili neće, saznaćemo 31. decembra, za sada jedino što možemo je da se nadamo da će mere propisane za ovakve skupove biti poštovane.

Doček Nove godine u restoranima i klubovima

Hotel Kragujevac u ponudi ima doček Nove godine samo za goste hotela. Cena dočeka sa noćenjem i doručkom iznosi 7.900 dinara.

Doček će organizovati i Oranica Woodland, a cena po osobi je 2.900 dinara.

Cena doceka u hotelu Zelengora je 4.000,00 dinara i podrazumeva večeru, kao i otvoren šank celu noć.

U restoranu Balkan cena dočeka je 2600 dinara u koju ulazi večera.

U Kragujevcu će i jedan broj kafića i noćnih klubova organizovati doček 2022. godine, u nekima se ulaz naplaćuje, dok je u nekim slobodan.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari