Kragujevac: Javni uvid u projekat Severne obilaznice 1Foto: Grad Kragujevac

Javni uvid Urbanističkog projekta za izgradnju prve faze Severne obilaznice grada Kragujevca počeo je 8. decembra i trajaće do 15.

Prva javna prezentacija i razgovor sa građanima održana je danas u prostorijama MZ Jovanovac.

Građanima ovog naselja, kroz čiju će teritoriju će ova saobraćajnica proći, razgovarali su sa Aleksandrom Miloševićem, pomoćnik gradonačelnika za realizaciju kapitalnih projekata i saradnju sa Vladom Republike Srbije i Ivanom Radulovićem, glavnim gradskim urbanistom.

Očekuje se da radovi kroz Jovanovac počnu u martu iduće godine.

“Kada govorimo o trasi koja prolazi kroz Jovanovac, reč je uglavnom o poljoprivrednom zemljištu. Radi se prema postojećem zakonu o eksproprijaciji, taj posao obavlja Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture sa JP „Putevi Srbije“, kazao je Aleksandar Milošević.

Severna obilaznica je projektovana kao brza saobraćajnica, u dužini od 22 kilometra, sa četiri kolovozne trake, od petlje u Cvetojevcu do petlje u Dragobraći.

Pored radova u ova dva naselja, prvom fazom izgradnje Severne obilaznice obuhvaćeno je i naselje Novi Milanovac.

“Za kompletnu trasu od 22kilometra radi se Plan detaljne regulacije, koji bi trebalo da bude donet na proleće naredne godine. Mi smo se zbog brzine ulaska u proceduru projektovanja i izgradnje, opredelili za podelu na faze”, rekao je Ivan Radulović.

Javni uvid će trajati do 15. decembra, i do tada svi zainteresovani mogu da se informišu i daju svoje predloge i sugestije.

Urbanistički projekat Prve faze izgradnje Severne obilaznice je objavljen na sajtu grada Kragujevca.
Građani takođe mogu da kontaktiraju i nadležne službenike Gradske uprave za imovinske poslove, urbanizam, izgradnju i ozakonjenje, ukoliko žele dodatna objašnjenja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari