Kragujevac: Odbornik vladajuće SNS priznao da je grad u teškoj materijalnoj situaciji 1Foto: SNS Kragujevac

Na poslednjoj sednici Skupštine grada, Goran Kovačević, član Srpske napredne stranke,narodni poslanik i odbornik, glasao je protv odluke o davanju saglasnosti JKP Vodovod i kanalizacija o uzimanju kredita od 200 miliona dinara.

Mada se očekivalo da sednica protekne bez velike diskusije i kratkom roku, odbornik Goran Kovačević, koji u redovima SNS-a važi za ekonomskog stručnjaka, zatalasao je redove svoje stranke.

Za odbornika SNS Gorana Kovačevića predlog da se JKP Vodovod i kanalizacija zaduži još jednim kreditom je neprihvatljiv jer je, kako je za skupštinskom govornicom rekao, Kragujevac u teškoj finansijskoj situaciji.

“Da, možemo da lažemo, da pričamo bajke za malu decu i kako smo najbolji, ali Kragujevac je u teškoj finansijskoj situaciji i finansijska politika se vodi pogrešno”, rekao je Goran Kovačević.

On se na usprotivio odluci o davanju saglasnosti da JKP Vodovod i kanalizacija uzme još jedna kredit. Ovog puta je reč o kreditu od 200 miliona dinara, sa grejs periodom od tri meseca i rokom vraćanja od tri godine.

Na ime kamate ovo komunalno preduzeće za kredit platilo 12 miliona dinara.

“Piše da obezbeđujemo sredstva da kupimo hemikalije za pijaću vodu, da platimo obaveze koje nismo platili, nemamo likvidna sredstva. To nam je jedno preduzeće, ključno, a i ova druga se nešto ne osećaju baš najbolje. Ako niste uspeli da iz tekućeg poslovanja obezbedite 6,6 miliona dinara za tekuće poslovanje, kako mislite da plaćate kredite koji vam stižu”, zapitao je sa skupštinske govornice Goran Kovačević tokom jučerašnje sednice SG sazvane po hitnom postupku.

Odbornik i narodni poslanik Kovačević je podsetio na obećanja da se grad nikada neće zaduživati jer odlično funkcioniše.

„Nažalost, građani Kragujevca, vama se obraćam, zadužiće vas za 1,7 miliona evra, a onda kada dođe do ulica kazaće vam da nema para. Sve ovo ćete vi platiti, svako od nas, kroz cenu vode, kroz poreze koje plaćamo“, rekao je Kovačević.

Odbornici Skupštine grada Kragujevca, većinom glasova usvojili su odluku o novom zaduženju javno-komunalnog preduzeća Vodovod i kanalizacija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari