Kragujevac: Preminula porodilja od posledica kovida 1Foto: FoNet/SSP

Trudnica je prevremeno porođena carskim rezom, a u subotu, 11. decembra, šest dana nakon porođaja je preminula od kovida.

Porodilja A. M. (42) iz Kragujevca preminula je od kovida 11. decembra, u UKC Kragujevac pošto je prevremeno porođena, potvrdio je Danasu dr Slobodan Milisavljević, direktor UKC Kragujevac.

“Trudnica A.M. (1979), primljena je 3. decembra na našu Kliniku za infektivne bolesti, koja je trijažni centar za pacijente koji imaju simptome kovida. Ubrzo, stanje joj se pogoršalo i bila je prevedena u Urgentni centar. U tom trenutku, njeno zdravstveno stanje bilo je stabilno”, kaže dr Milisavljević.

Prema istim informacijama, u Urgentnom centru stanje prodilje A.M. se naglo pogoršava, pa joj je urađen hitan carski rez 5. decembra.

Beba je nakon rođenja smeštena u inkubator i njeno stanje je sada stabilno.

Nakon operacije A.M. je neprekidno bila na veštačkoj kiseoničkoj ventilaciji, da bi 11. decembra preminula.

Inače, kod preminule porodilje ustanovljeno je prisustvo korona virusa još 29. novembra, ali je do 3. decembra bila stabilna. Upravo tog dana joj se stanje pogoršava, kada je i primljena na lečenje.

Direktor UKC Kragujevac dr Slobodan Milisavljević, naglašava da preminula porodilja A.M. nije bila vakcinisana.

“Žena je imala bela pluća, korona ih je skroz bila pojela, bila je na respiratoru i, nažalost, preminula”, kaže dr Milisavljević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari