Kragujevac: Prva srpska konferencija za primenjenu veštačku inteligenciju 1Foto: Z.S.M.

Na Univerzitetu u Kragujevcu 19. i 20. maja održaće se prva srpska konferencija za primenjenu veštačku inteligenciju. Konferenciju organizuje Univerzitet u Kragujevcu u saradnji sa Srpskom akademijom nauka i umetnosti.

Na konferenciji će biti predstavljeni rezultati naučnika iz Srbije i okruženja u različitim oblastima primenjene veštačke inteligencije, kako bi se mladi istraživači što više uključili u istraživačke projekte i razmenili iskustva akademije i privrede.

Na otvaranju skupa obratiće se prof. dr Nenad Filipović, rektor Univerziteta u Kragujevcu, akademik Vladimir S. Kostić, predsednik Srpske akademije nauka i umetnosti, prof. dr Marijana Dukić Mijatović, državna sekretarka Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Nikola Dašić, gradonačelnik.

Konferenciji će prisustvovati i šest predavača po pozivu sa vrhunskih svetskih univerziteta u oblasti veštačke inteligencije: prof. Zoran Obradović (Temple University), prof. Michalis Zervakis (Technical University of Crete), prof. Sašo Džeroski (IJS Ljubljana), prof. Themis Exarchos (Ionian University), prof. Priyanka Harjule (Malaviya National Institute of Technology Jaipur) i prof. Veljko Milutinović (Adjunct Professor, University of Indiana, Bloomington, USA).

Sastavni deo konferencije predstavljaće i mini simpozijumi na kojima će o temama iz oblasti veštačke inteligencije sem svetskih izlagati i mladi kragujevački naučnici poput Tijane Šušteršič.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari