Kragujevac raspisao javni poziv za izgradnju i upravljanje javnom garažom 1Foto: V. G.

Grad Kragujevac raspisao je juče javni poziv za učestvovanje u postupku dodele koncesije za finansiranje, projektovanje, izgradnju, upravljanje i održavanje javne garaže na teritoriji grada.

Nova javna garaža Prodor 2 nalaziće se u zoni između zgrade Uprave grada i ulice dr Zorana Đinđića.

Izgradnja garaže se sprovodi prema Planu generalne regulacije Prodor i trebalo bi da ima dve podzemne etaže sa najviše 320 parking mesta.

Pristup garaži će biti obezbeđen iz ulice dr Zorana Đinđića i iz blokovske ulice, iza Doma samoupravljača i zgrade Uprave grada.

Sva zainteresovana domaća i strana, pravna i fizička lica koja žele da se prijave na javni poziv moraju da budu upisana u nadležni privredni registar u zemlji porekla, ali i da dokažu da nisu osuđivani za neka od krivičnih dela iz oblasti organizovanog kriminala, primanja i davanja mita i dela protiv privrede i zaštite životne sredine.

Svi ponuđači, takođe, moraju da izmire sve poreske i druge obaveze u Srbiji ili zemlji porekla i da poštuju važeće propise iz oblasti rada, zapošljavanja i zaštite životne sredine.

Moraju da imaju i najmanje 20 miliona evra godišnjeg prihoda u tri godine koje su prethodile javnom pozivu, kao i najmanje pet potpisanih ugovora o javno privatnom partnerstvu ili koncesiji.

U pozivu se navodi i da će se kroz sprovođenje postupka koncesije izvršiti delimično i privremeno oduzimanje poslova poverenih JKP Šumadija, tako što će se pravo upravljanja javnim parkiralištem u izgrađenoj javnoj garaži, izuzeti iz opšteg režima upravljanja JKP Šumadije i biti prepušteno izabranom koncesionaru.

Rok trajanja koncesije je 35 godina nakon dobijene upotrebne dozvole, odnosno ukupno 38 godina, računajući i period projektovanja i izgradnje garaže.

Koncesionar će plaćati gradu koncesionu naknadu koja neće biti veća od pet odsto ostvarenih prihoda, a period neplaćanja koncesije neće biti duži od deset godina.

Rok za dostavljanje ponuda je 60 dana od objavljivanja javnog poziva.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari