Kragujevac: „Veliki školski čas“ posvećen žrtvama fašizma

Ostavite komentar


  1. Smanjivanje broja žrtava streljanih u Kragujevcu i Kraljevi oktobra 1941. godine je koncepcija koju „gura“ srpska neofašističke descnica i ne ide vam na čast što to prenosite. Posebno je aktivan kustos Muzeja Banjičkog logora koji je broj streljanih logoraša „Banjice“ smanjio na 4800 a „Sajmišta“ na 2500. Pošto su Jevreji uporniji od nas Srba antifašista, podmetačina ovog „stručnjaka“ vezana za „Sajmište“ je ispravljena i sada važi broj od NAJMANJE 16000, a mi Srbi dozvoljavamo Nedićevcima i Ljotićevcima da lažu i za Kragujevac i za Kraljevo i za Banjicu. Moja kuma je u Kragujevcu 1941. godine izgubila oca i brata. Kada ih je poslednji put pratila pogledom, mogla je da obuhvati i čitavu kolonu. Samo ta kolona koju je ona videla nije mogla da ima manje od 5000 ljudi. Zašto mi normalni ćutimo na ova bestijalna prekrajanja istorije samo da bi vladajuća elita oprala biografije svojih predana nije mi jasno. Da li se bojimo?

    1. Да ли то ви хоћете да кажете да су у свим могућим и немогућим послератним комунистичким комисијама за истраживање броја жртава крагујевачког масакра сви чланови били припадници „srpskе neofašističke descnicе“ (ма шта вам та флоскула уопште значила), као и да у Спомен парку „Крагујевачки октобар“ и музеју „21. октобар“ од њиховог оснивања па све до данас раде искључиво припадници „srpskе neofašističkе descnicе“???

    2. Sud u Nirnbergu je zaključio i doneo presudo o 7.300 streljanih u kragujevačkim Šumaricama.A onda je neki činovnik,predstavljajući se kao kustos, u muzeju u prvoj polovini 2000. godine rekao da je streljano 2800! I od tada se brzinom munje priošorio ovaj „podatak“.To što je sud u Nirnbergu rekao nešto drugo, to nije bitno. E sada, zaključite sami, gde se krije razlog za smanjenje broja umorenih i zašto je to učinjeno.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelisaveta Seka Sablić, glumica

Čitam Danas jer se ne bavi tabloidnim lažima.