Kraljevo obeležilo Dan oslobođenja u II svetskom ratu

Ostavite komentar


  1. Obeležavati Dan oslobođenja Kraljeva pre 74 godine a nepomenuti mesto Bogutovac kod Kraljeva je po meni dosta skandalozno. Jer te 1941 godine Nemci su u Bogutovcu bombardovali skladišta municije i desetak magacina sa municijom tako da su granate letele na sve strane i po svim brdima. I danas se mogu naći eksplodirane granate po tim brdima. Takođe su bombardovane i dve cisterne sa gorivom koje su dosta muka napravile građanima Bogutovca.
    Bogutovac je mesto kod Kraljeva koje je pretrpelo najžešća bombardovanja od svih pomenutih lokacija, i sramota je da se ne nađe na ovoj listi kad se obeležava 74 god. oslobođenja Kraljeva…
    Uz sve to progorelica i venčanje nisu bombardovani za vreme drugog svetskog rata.
    Toliko…
    P: Sajdžo Bgd.

  2. AKROBACIJE VUČIĆA

    Počela je ta finalna utakmica. Igraju dezerteri protiv naciona. Publika je potpuno slepa i ona je uz ove prve.

    Danas je naš kapiten Vučić u stanju nadahnute i izdajničke ekstaze, jer priprema jednu veliku albansko-srpsku akobaciju, i to samo zarad (po prvi put javnog) priznanja kosovske države. Trenutno vlada zatišje pred buru. Sve je to deo “osmiljene” uvertire pred završni čin, odnosno pred javno priznanje kosovske države, ali sa (šajkačom). Takođe sam pomenuo da je Vučić u Briselu odredio sam sebi i rok priznanja te nezavisnosti, a to je (kraj 2018-e) god. Do tada Vučić mora da kruniše svoj rad i pred Srbima, i zajedno sa njima priznati nezavisno Kosovo. On ovakve Srbe može lagati koliko god hoće, ali Brisel neće moći. Žuri mu se kao što vidite. To su sve obaveze Vučića iz potpisanog’ Briselskog sporazuma. Posle će opet reći da to on nije uradio, ali se nadam da mu to više neće proći. Vučuć je sva počinjena zla dobro sakrio od srpskog’ naroda. Ali istina nemilosrdno izlazi na površinu, a on postaje sve žešći ne misleći de će ga dovesti ta drskost i bezobrazluk. Nikakvih argumenata nema, a njegove laži postale providne, i slab argument za njegovu odbranu. On još živi u iluzijama da može sakriti najveću izdaju i pljačku Srbije. Ovo je drska izdaja i pljačka koja se odvijala pred ovim narodom. Pre Vučića nije nam trebao pasoš da bi otišli na Kosovo.

    Istine radi, samo da ih opet potsetimo ko je postavio kamen temeljac kosovskoj drżavi!?
    Mi Srbi smo jasno videli kako je Marko Đurić stvorio prvu carinu “Jarinje” prema Kosovu. Tom prilikom se obratio i zbunjenim Srbima u Jarinju i to rečima: “Pređite ovamo preko ovog mosta, ovo je most koji spaja”. Danas je to carina “Jarinje” i odatle su se avnojevske granice pretvorile u državne granice Kosova. Proverite, da li je tu danas carina i granica prema Kosovu!? Jeste.
    Takođe mi smo videli kako je Vučić ugurao “naprednu” stranku u prvu Kosovsku Vladu i parlament. Tom prilikom isti taj Vučić se obratio okupljenim Srbima u Kosovskoj Mitrovici rečima: “Mi će mo priznati kosovsku vladu i ako vi ne uđete u nju”. Posle je napravio i koaliciju čak i sa Haradinajem. Da da, to je istina od koje ne može pobeći ni Djurić ni Vučić ni Dačić… To je istina koja otkriva ko su izdajnici Kosova i Metohije.
    Zatim pitam Vučića!? Sta je protivustavno potpisao u Briselu, dana: 30. juna 2015 god. u 22 časa i 54 min.? Predaju jel’ da.
    Samo ove dve činjenice su dovoljne za doživotnu robiju.
    Mora se reći da je Vučić na vlast došao raznim manipulacijama, i lažnim obećanjima. Posle toga su izvršili neviđenu pljačku i izdaju Srbije i srpskog naroda. Danas je sve vredno srpsko prešlo u ruke stranaca, tako da mi nemamo više ništa naše u Srbiji. A Srbija je pretvorena u pravu robovlasničku državu. Današnja opozicija u Srbiji ne ume da ispriča narodu istinu. Opoziciji nije cilj ono (glavno), da oslobode medije sudstvo u Srbiji, već da glume opoziciju, i čine šlagort Vučići u skupštini. Na taj način samo i dalje održavaju ovu izdajničku i pljačkašku vlast. Opozicija ne vidi da je ovoj vlasti jedini je cilj da zadrži blokadu medija i sudstva u Srbiji. Zašto? Zato da bi se spasila od dugogodišnje robije. Da bih sakrila sva zla od srpskog naroda, vlast je od parlamenta napravila rijaliti, i spremila se samo za svađu sa opozicijom, ništa drugo ne rade. To srpska opozicija uopšte ne vidi. Zato je za srpski narod bolje i da nema ovakvu opoziciju u parlamentu. Vlast se više boji praznih stomaka nego ovakve opozicije. Zato je najbolje da opozicija bojkotuje i ovakav parlament i medije i izvore.

    Na kraju vlast da bi izbegla zakonske sankcije koje joj slede za izdaju Kosova i pljačku Srbije, oni uveliko dele srpski narod. Pojaćava se vojska i milicija u Srbiji ne da bi branila kosovske Srbe i Rašku oblast, već da bi branila vlast u Srbiji od sopstvenog’ naroda.
    Na kraju na jednoj strani biće izdajnici Kosova i pljačkaši Srbije, a na drugoj strani biće neistomišljnici i pošten gladan srpski narod. Vlast će sigurno upotrebiti silu, a ako zaigraju i tu utakmicu, oni će je sigurno izgubiti i tada će pobeći ix Srbije…
    Samo da ne zaboravite da su akrobacije u vezi priznanja kosovske države u toku i sve veće…
    Na vidiku je “velika” pobeda izdajnika a Srbi ostaše bez Kosova…
    P:Slavko Jakovljevic Bgd.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.