Kraljica Draga Obrenović dobija ulicu u Beogradu na vodi

Ostavite komentar


  1. Konacno istina dolazi za sve! Nije ona bila “nedolicna zena”, vec vrlo obrazovana i humana licnost.Nova dinastija i nova vremena su uradila da ona ostane upamcena kao Draga Masin, a umrla je kao kraljica Obrenovic!Radujem se ulici, ali smtram da joj je mesto u starom gradu(deo Krunske), gde je i bila.

  2. POSLE SMRTI OBRENIVUCA ZA MENE JE ZAVRSENA KRALJEVINA SRBIJE.
    SVE NAREDNO JE NE SRPSKO.

  3. Profesoru Miloju Vasiću dala je novac za arheološko istraživanje Viminacijuma, Branislava Nušića dovela je na čelo Narodnog pozorišta, Jovanu Skerliću plaćala je studije u Ženevi, finansirala je list “Neven” Jove Jovanovića Zmaja, stipendirala je književnike, pomagala dečjem sirotištu i uvela velike štednje na dvoru, bila aktivni zagovornik ženskih pokreta, prevodila romane sa francuskog… Njeni prevodi su izlazili u obliku feljtona u časopisima kao što su „Domaćica“, „Ustavnost“,“ Zastava“… Bila je i član Beogradskog ženskog društva i Srpskog novinarskog društva kao i Srpske književne zadruge. To je druga strana kraljice Drage koju istorija nije htela da upamti.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 30. april, 1. i 2. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.