Krizni štab danas o ukidanju kovid propusnica 1Foto: FoNet/Milica Vučković

Članovi Kriznog štaba za suzbijanje epidemije korona virusa mogli bi na sednici najavljenoj za danas, da donesu odluku o ukidanju kovid propusnica ali i karantina za osobe koje su bile u kontaktu sa inficiranima.

Takvu mogućnost ranije je najavio epidemiolog Branislav Tiodorović zbog smanjenja broja novoinficiranih prethodnih nedelja.

„Imamo veliko smanjenje broja zaraženih i kraj što se tiče direktne opasnosti od kovida, biće relativno brzo. Već do kraja marta imaćemo kontrolisanu situaciju“, naveo je Tiodorović.

Dodao je da će članovi Kriznog štaba razgovarati i o tome da se četvrta i peta doza vakcine protiv korona virusa preporuče ugroženim grupama građana, kao i onima koji ne mogu da putuju, zbog vakcina koje nisu priznate u svim državama.

Ocenio je da će proleće i leto „verovatno proći u mirnoj situaciji“ s tim što se kako je dodao, na jesen mora razmišljati o vakcinaciji pre svega ugroženih kategorija.

Kovid propusnice uvedene su 23. oktobra prošle godine i najpre su važili posle 22 časa da bi sa porastom broja novozaraženih, njihovo važenje bilo produženo pa su primenjivane od 22 časa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.