Krst na obaraču

Uvrede & podmetanja

Ostavite komentar


  1. Postovani „tekstopisce „ocigledno je da ste do sad dosli do stadijuma ja to zovem filozofa pod znacima navoda jer zivot je sasvim nesto drugo od vaseg razmisljanja.Pocetak bese misao,rec pa na kraju delo a za delo treba i hrabrost sto vi nikada koliko ja vidim necete upoznati.Mozete samo da zavidite narodu u Crnoj Gori

    1. baš me zanima kakav je osecaj „zavideti crnogorskom narodu“ verovatno kao i srpskom. A kako izgleda „narod“? Poštovani gospodine, mislim da vi nista niste shvatili i da zatvarate oci pred ociglednim. blago vlasti sa takvim „gradjanima“

  2. Znači, M. Vitezović i izlučene nacionalne strasti kod Srba,su izazvale rat i raspad SFRJ. Genijalno!

    1. Ne pominje da je izazvao, ne izmisljajte. Poltron Vitezovic i mnogi bajni intelektualci su dali podrsku Milosevicu da pučom smenjuje rukovodstvo u Vojvodini i na Kosovu. Dogadjanje naroda, kako je nazvao je uvod u rat i podrska. a koliko vidim, Vitezovic mirno spava

    2. Naravno da nije samo to. Dodali su Srbi i upad u federalni monetarni sistem (kradja 1.7mlrd DM), pa su dosali i rusenje YU ustava, stavljajuci Srbiju iznad YU, itd itd… A dovoljno za raspad je bilo i ono prvo pomenuto gore.

      1. To je suština, razlog sve proliene krvi! Srbin sam, da izvinete, ali ovo je geneza svih ratova na prostorima bivše SFRJ! Milošević je, izgubivši sve, nudio Grcima konfederaciju. Pogledajte snimke XIV Kongresa KPJ, gde zapenušani dr Borisav Jović „ne da“ da se krši Ustav!? Umesto nebrojenih zločina, mogli smo sesti i napisati taj neki novi je.eni Ustav!!!

  3. Ovaj tekst bez ikakvih izmena može biti objavljen u „Hrvatskom Tjedniku“. Alal vera Viktore!

  4. Izvrstan tekst Viktore. Naravno komentari srpskih pravoskavaca su bili sasvim suprotni kada si sibao po katolickon kleru. Tek toliko i hipokriziji.

  5. Clanak je tacna analiza „dogadjanja naroda“ u Crnoj Gori i uloge SPC
    u tome a pisan je kao osvrt na intervju sa protojerejem stavroforom
    Gojkom Perovicem,mitropilotom cetinjske bogoslovije objavljen u
    samostalnom srpskom tjedniku Novosti.

  6. Sudeci po duzini teksta, kao i po cinjenici da mu predmet koji obradjuje nije bas blizak, autor je ulozio znatan napor da ga sacini. Ne ulazeci u njegov stav prema religiji i crkvi, sa jedne strane, i drzavi sa druge, ocigledno je da ima reci kritike i za jedne i za druge, ali to nije ekvidistanca.Pitam se, kad je vec pokusao da bude veoma analitican, zasto nam ne osvetli odnos crkve i drzave u pogledu vlasnistva, jer je to ovde centralni da ne kazem jedini problem. Redovno citam „Biljeznicu Robija K.“ i rekao bih da mu je to mnogo bolje socinenije.

    1. Ekvidistanca znaci jednako rastojanje,jednaku udaljenost od predmeta,ljudi,ideja…Na sta tacno mislite kada koristite ovu rijec
      o stavu autora prema religiji i crkvi sa jedne strane i drzavi sa druge strane?Pitanje vlasnistva je pravno pitanje.Autor nije pravnik vec novinar koji analizira stavove cetinjskog mitropolita u vezi „dogadjanja naroda“ u Crnoj
      Gori.Zar zaista mislite da se taj narod pokrenuo u proteste zbog tog Zakona?Ogromna vecina nije ni procitala taj Zakon.Nema nikakve sumnje da je ovo „dogadjanje naroda“ politicki motivisano.

      1. Svaka vam cast na vidovitosti kad ste uvideli da ne znam sta znaci ekvidistanca pa ste mi objasnili. Svaka vam cast takodje sto ste utvrdili da ogromna vecina nije procitala Zakon ,na osnovu istrazivanja relevantne organizacije ili vidovitosti mozda? Recite mi zasto se ovo dogadjanje naroda nije desilo pre pojave Zakona, kad je kako tvrdite, politicki motivisano?

        1. Zakon je bio samo povod
          (okidac) za dogadjanec naroda. a uzrici su mnogo dublji i leze u socijalnim, ekononskim, politickim i drugim nezadovoljstvima naroda. Ne verujem da bi samo jedan zakon mogao da pokrene narod.

        2. Bez obzira na ironiju niste odgovorili na pitanje na sta tacno mislite kada koristite ovu rijec.Kako sam utvrdio da ogromna vecina nije procitala Zakon ? Jednostavno sto sluzbena glasila gdje se objavljuju zakoni citaju samo osobe koje su svojim poslom vezane za to.Nije mi poznato da je Crkva ili srpske stranke u Crnoj Gori stampala Zakon i dijelila ga vjernicima.

  7. Drsko je braniti faraonu da ima svoju privatnu crkvu. Sve sto radi radi u interesu naroda Crne Gore, ili bar delu naroda koji zivi sa njim u kuci. Crnogorska partizanska crkva je logicni sledeci korak, ulazak u poslednju fazu zivota je period smirenja i kontemplacije, a gde ce se covek bolje osecati nego na svom posedu. Ova crkva je ideoloski najcistija, zato sto su je osnovali i cine ateisti. Sa njima nema verskog trvenja, jer ih ta tema ne interesuje.

  8. Pogođeno u centar. Ipak, sve ovo što se događa u Crnoj Gori samo su posljednji trzaji jedne dekadentne ali veoma opake svijesti (i politike), koja je umislila da može doći do nečega u čemu nikad (ko zna koliko vjekova) nije (niti će) uspjela – velike Srbije.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Tatjana Mandić Rigonat, pozorišna rediteljka

U ovoj medijskoj prašumi dezinformacija, poluinformacija, laži i propagande u kojoj živimo, Danas je list koji piše u našem interesu, interesu građana.