Kancelarija za KiM o hapšenju Srbina zbog navodnih ratnih zločina: Kurti se neće smiriti dok na teritoriji Kosova bude Srba 1Foto: RTK /arhiva

Premijer Kosova Aljbin Kurti i učesnici u njegovom planu etničkog čišćenja Kosova neće se smiriti dok na teritoriji Kosova bude bilo Srba, a to dokazuje i današnje hapšeje Ž.N. u Kosovskoj Mitrovici, koji je pre toga sa stotinama Srba proteran iz Vučitrna, saopšteno je večeras iz Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju.

Kako se ističe, ljudima poput Ž.N se ne prašta što su uprkos „svim strahotama odlučili da ostanu n na Kosovu“ i pripisuju im se „navodni ratni zločini“

„Na kraju će Kurti i njegovo inkvizitorsko pravosuđe za ratne zločine goniti i one koji nisu bili ni rođeni u vreme sukoba na Kosovu, jer u njegovim očima svi Srbi su zločinci i vredni progona samim tim što su pripadnici srpskog naroda“, navodi se u saopštenju.

Ukazuje se da je desetine Srba na kosovu uhapšeno „zbog navodne sumnje da su počinili ratne zločine“, a da se kasnije dokazalo da su „krivi samo zatošto je neko bacio oko na njihovu imovinu“.

„Ova vrsta pravnog linča i zastrašivanja ljudi ne događa se nigde u Evropi, osim na Kosovu, i ako neko misli da će Srbi, koji tamo opstaju uprkos svom nasilju i pritiscima Kurtijevog režima, napustiti pognute glave svoja ognjišta, ne poznaju Srbe“, dodaje se.

Iz Kancelarije zahtevaju da međunarodna zajednica Srbima na Kosovu garantuje minimum ljudskih i građanskih prava i uslova za dostojanstven život.

Kancelarija za Kosovo i Metohiju je uhapšenom Srbinu obezbedila advokata, i pružiće mu, kao što je to činila u sličnim slučajevima u prošlosti, svu neophodnu podršku i pomoć.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari