Leskovčanka ima cug, pobedila u brzom ispijanju krigli na 38. Danima piva i u Zrenjaninu 1Foto: dani piva org

Nije bilo iznenađenja na zrenjaninskim Danima piva, stari znanci Martin i Martina odneli su pehare na tekmičenju u brzom ispijanju piva.

Njoj je ovo deveta, a njemu četrnaesta pobeda.

Pola litre piva na takmičenju u Zrenjaninu Martina Trajković iz Leskovca popila je za tri sekunde i osamdeset sedam stotinki.

Ona već godinama učestvuje na Danima piva u Zrenjaninu a uglavnom se sa takmičenja vraća sa nagradama.

„Prvi put sam ovde došla sa 18 godina, a to je bilo pre 11 godina, pobedila sam od tada devet puta. Ja pijem brzo, a ne mnogo”, kaže Martina.

U muškoj konkurenciji pobednik je Martin Kajtazi iz Bačke Palanke, kome je za ispijanje litre piva bilo potrebno 4,06 sekundi.

“Takmičim se od 2006. godine i ovo mi je 14 pobeda. Drago mi je da vidim da ima još ljudi koji mogu brzo da popiju pivo”, kaže Martin.

Najatraktivije takmičenje u brzom ispijanju piva poslednji je preostali sadržaj zrenjaninske turističke manifestacije koji podseća na njeno osnivanje 1986. godine, kada je još postojala Zrenjaninska industrija piva a tamburaši „prašili“ na uvce posetiocima.

Od tada do danas, za ovih 38. godina manifestacija je ostala na ulicama Zrenjanina a naglasak je stavljen na večernje koncerte na dva gradska trga, koje građani plaćaju iz budžeta grada ali uz brojne primedbe na buku i javni red.

Leskovčanka ima cug, pobedila u brzom ispijanju krigli na 38. Danima piva i u Zrenjaninu 2
Foto: grad zrenjanin

Pravo osveženje manifestaciji je donela obnova rada Zrenjaninske filharmonije, koja je ove godine održala na Danima piva dva posećena koncerta.

Tako je bilo i sinoć, kada je tradicionalnu banatsku manifestaciju zatvorila Zorica Brunclik koncertom na Žitnom trgu, dok je Zrenjaninska filharmonija održala koncert posvećen Tini Tarner na Trgu slobode.

Više vesti iz ovog grada čitajte na sledećem linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari