Fudbalska šampionska trka udvoje ovog vikenda proći će 25. deonicu. Njen lider i poslednjih pet godina najbolji srpski tim Partizan pokušaće da sačuva četiri koraka prednosti na tradicionalno „vrućem“ terenu superligaškog davljenika Novog Pazara, dok će drugoplasirana Crvena zvezda veče ranije probati da s tri boda iz duela s nezgodnim Donjim Sremom pojača rezultatski i psihološki pritisak na večitog rivala.


– Sami smo sebe doveli u situaciju da u svakoj utakmici do kraja idemo na sve ili ništa, sami ćemo se izvući iz nje. Verujem u odbranu titule jer verujem u naš pobednički mentalitet i fudbalski kvalitet. Naravno da bismo voleli da spojimo lepu igru i rezultat u Novom Pazaru, ali na ovoj distanci od komšija prioritet nam je učinak. Ne sumnjam u jak otpor domaćina, koji još nije prebrinuo opstanak u ligi, ali takođe mislim da ćemo se mi pitati i odlučiti ishod. Samo je potrebno da budemo borbeni, kompaktni i skoncentrisani od prvog do poslednjeg minuta – kaže Ivan Ivanov, pouzdani štoper crno-belih, za čiji bi tim prvi put ovog proleća kao rezerva mogao da zaigra i oporavljeni krilni vezista Lazar Marković, dok njegov kolega s boka Predrag Luka zbog kartona ostaje u Beogradu.

Crveno-beli su teškom mukom iščupali minimalan trijumf protiv BSK-a u prošlom kolu i nastavili seriju pobeda s novim trenerom Rikardom Sa Pintuom, za koju su uvereni da neće biti prekinuta ni protiv ekipe iz Pećinaca.

– Tako je to u fudbalu, nekada ti ni deset zicera nije dovoljno za pobedu, a nekada se desi da iz jednog šuta rešiš utakmicu. Nadam se da ćemo na našoj Marakani biti bolji, smireniji, sigurniji, brži i efikasniji nego u Borči. Poštujemo sve što je naš protivnik uradio u njegovoj debitantskoj superligaškoj sezoni, ali znamo šta nam je činiti. Želimo i moramo da zadržimo korak s Partizanom i, ako je moguće, još smanjimo ili izbrišemo njihovu prednost do večitog derbija. Ne odričemo se sna o tituli – poručuje Marko Vešović, desni bek Zvezde koja do daljeg ne može da računa na rovitog Lazovića, ali joj se zato u prvih 18 vraća napadač Abiola Dauda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari