List Danas slavi 20. rođendan! (VIDEO)

Na današnji dan 1997. godine izašao je prvi broj našeg lista

Ostavite komentar


  1. Srećan rođendan najobjektivnijem i trenutno jedinom slobodnom listu. Da ih proslavite još mnogo.

  2. Srećan rođendan i nastavite samo hrabro. Sjajiće se vaše ime u pripovedanju o ovom vremenu.

  3. Najbolji ste srecan jubilej urednistvu , novinarima ,naravno i zaposlenima. Zelim Vam uspeh i da Danas opstane jos dugo dugo pogotovu u ovim teskim vremenima za novinarstvo.

  4. "Budi za Nas i čitaj Danas". Za Nas = za običnog napaćenog građanina Srbije. Prelistavam jučerašnji Danas i ima svega par reklama i to ponavlja se raklama "Super Ljudi" TV PRVA. Danas je kandidat za "SUPER – Novine", ali to je stvar bolji "SUPER – vremena". Sretno Danas-u i svima lično, koji poštuju Danas i uopštno poštuju i cijene svekoliko dobro. SRETNO………

  5. Danas nam je divan dan, divan dan, našem DANASU rođendan, rođendan. Živeo, živeo i visokotiražan nam bio.
    Želim vam što manju remitendu. A novinarima ,kolumnistima i svim ostalim – dobro zdravlje i oštro pero…

  6. Srećan veliki dan, "Danas"-ov rođendan, čestiti novinari!
    Želim svima vama u "Danas"- u lepše sutra!
    Nek nam je dugovečan omiljeni list!
    Živeli!

  7. Дражи, Вељку и компанији срећан рођендан и да нам потрајете…

  8. Čestitam i želim vam još puno godina uspešnog rada.

  9. Nismo Vas "trpeli" – 20 godina jedina prava istina u Srbiji stize sa Vasih stranica, a to je veoma bitno.
    Iako Vas uglavnom citam na internetu, vec 20 godina ujutru kupim novine. cak su me i trafikanti (u Kraljevu) upamtili po "Danasu"- pa nema sanse da ne dobijem poklon kad po neki put delite uz Vase novine. Za mene se sacuva primerak.
    Svako dobro i nadalje.

  10. Srećan rodjendan, draga redakcijo! Danas je danas potrebniji nego ikada. Ostanite hrabri, drugačiji, vrcavi, provokativni i nastavite da oduševljavate i nervirate čitaoce još mnogo decenija!

  11. Samo da još malo budete hrabriji u istraživačkom novinarstvu i bićete baš OK

  12. Kamo sreće da ima više takvih ““za trpeti““, više pametnih i hrabrih novinara, više nas koji vas čitamo. Srećno i sve najbolje. Ostanite to što jeste, hvala vam.

  13. Da ostanete svoji i da zajedno slavimo sledeću desetogodišnjicu. Srećno vam bilo, srećno i dugovečno.

  14. Iskrene cestitke,budite ponosni , iskreni i hrbri kao sto ste bili ove dve decenije!

  15. Cestitke redakciji i posebno Koraksu za izvanredne karikature. Kada vidim Koraksovu karikaturu, toga dana ne treba vise da bistrim politiku! Tako je i danas sa potkovicama …

  16. Cestitam vam dvadeseti rodjendan i da jos puno godina budete uspesni (kamicak u cipeli onima koje istina boli).Imao bih jos puno lepih stvari da vam napisem ali posle onakvih velicina i posle toliko izrecenih pohvala nemam sta da dodam…iz Bora: SRECNO!

  17. "vaša uređivačka politika koja je na različitoj političkoj strani od moje, svedoči o današnjoj slobodi medija u Srbiji," kaze u cestitci ministarka Zorana Mihajlovic.
    Prvo, objektivno uredjivanje ne znaci pripadnost "razlicitoj politickoj strani".
    Drugo, cak i da je Danas na "razlicitoj politickoj strani", to je ona "strana" kojoj je i ministarka Mihajlovic pripadala pa je, kad joj se nasmesila bolja funkcija, presla na drugu "stranu".
    I trece, nije lepo koristiti cestitku i nahvaliti rezim sto eto dozvoljava "slobodu medija u Srbiji. A i ona i mi znamo pravo stanje.

  18. Мирослав Б Младеновић Мирац Власотинце, математичар у пензији kaže:

    NAPOMENA: Nažalost i ovo je deo sumorne slike u okviru 20-godišnjeg izlaženja lista „danas“(Podvukao: Miroslav B Mladenović Mirac:-čitalac i saradnik lista od osnovanja, 12.jun 2017.godine Vlasotince)
    *

    iroslav B Mladenovic Mirac

    03. jun 2017.
    Veoma mi je teško palo brisanje komentara, povodom odlaska sa ovog sveta meni dragog prijatelja i iskrenog čoveka koji mi je pomagao u teškim godinama života kada sam bio proganjan zbog uverenja na jugu Srbije. Posebno me pogodilo da i na drugom mesto je obrisan mojj komentar saučešća i sećanja na Nebojšu Popova kao intelektualca širih vidika još iz vremena Tita i Miloševića kada se za jednu „reč“ gubio posao, gubila glava-a posebno je bila naša plodna saradnja u vremenu studentskih demonstracija i saradnje u listu REPUBLIKA, koje je kao glasilo nažalost se ugasilo 2015.godine, jer neki drugi qudi u wemu su na pogrešan način želeli da „osvajaju“ vlast; umesto da se list bavi analitički a ne da se spusti na nivou tabloida što je nažalost isto i sa listom danasom. Bojim se da tako i list danas ne završi kao REPUBLIKA, a posledwi moj kritički tekst SEJANJE STRAHA objavljen na kraju 2014.godine pokazuje da se zadnjih 20 godina ništa u Srbiji nije promenilo na samooslobađanju gradjana u pogledu slobode mišljenja, izražavanja i straha za egzistenciju života i lični i porodični život zbog iznošenja kritičkih stavova u javnosti koji se ne dopadaju određenoj valsti. Tako sam i ja platio veliku cenu i umesto sa 42.godine i 2 meseca radnoga staža, po „kazni“ zbog uverenja i stvaralaštva(u radnu knjiyicu upisanih 42 g. i 2m a moćnici birokrate u sistemu vlasti nisu namerno uplaćivali penziski doprinos kako bi ili otišaosilom u ivalidsku penziju ili po drugi put dobio IFRAKT i skončao svoj život-napisali u PIO REŠENJE sa 34 godine radnoga staža, pa sa nepunih 25 hiljada dinara mi je poslužilo za lekove i objavljivanje i stampanje 23 naslova knjiga koje niko nije niti smeo niti hteo ni da štampa ni da lektoriše zbog strahovlade na jugu Srbije zbog sadržćđaja šta se objavljivalo u knjigama). Nadam se da će barem ovaj komentar ostati na sećanje već pokojnog Dr Nebojše popova jugoslovenskog i srpskog intelektualca koji je ceo svoj život posvetio menjanju sveta i humanijeg života čoveka u društvu i borio se do poslednjeg dana za samooslobađanje gradjana da žive slobodno u jednom demokratsko uredjenom društvenom sistemu u Srbiji. Miroslav B Mladenović Mirac, saradnik lista REPUBLIKA, danasa i Naše Borbe(do gašenja) 3.jun 2017.Vlasotince, republika Srbija
    – See more at: http://www.danas.rs/danasrs/dijalog/slatkisi_za_poljsku_decu_.46.html?news_id=318894#sthash.3YYwD2JP.dpuf

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. april 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Minja Miletić, TV novinarka

Svaki novi dan počinjem čitanjem dnevnog lista Danas.