Loznica: Stanari prinuđeni da se isele zbog izlivanja fekalnih voda, nadležni ne reaguju 1Izlivavnje kanalizacije Foto: Lozničke Novosti

Stanari zgrada broj 1 i 3 u ulici Vere Blagojević u Loznici, zbog fekalnih voda koje se izlivaju u podrum i smrada, ne mogu da žive u svojim stanovima.

Problem se, kažu, prvi put javio u novembru prošle godine i od tada je više puta dolazilo do izlivanja fekalnih voda do visine od 70 centimetara.

Obraćali su se nadležnima u JP ‘’Vodovod i kanalizacija”, kao i Komunalnoj inspekciji, ali problem do sada nije rešen.

“Ne samo da ne možemo da koristimo podrumske prostorije, već zbog fekalnih voda koje se izlivaju i smrada koji se širi, ne može da se živi u stanovima”, objašnjavaju očajni stanari i kažu da fekalne vode posle nekog vremena same oteknu.: „Kada se voda povuče, sva prljavština koju je donela, ostane nama. Angažovali smo čoveka koji je prihvatio da uz nadoknadu čisti, a do sada je to radio sedam puta. Taman što očisti, ono se ponovo izlije.“

Zbog nesnosnog smrada iz jedne od zgrada već se iselilo desetoro ljudi, a neki će potražiti prenoćišta na određeno vreme, dok se problem ne reši.

Stariji Lozničani, koji ovde žive decnijama, tvrde da nikada nisu imali ovakve probleme do kraja prošle godine.

„Tada su iz ‘Vodovoda’ nešto radili na dve šahte u bizini naših zgrada. Da li je tu uzrok izlivanja fekalnih voda, ne znam, ali problem se javio“, kaže jedna stanarka.

Šesnaest stanara potpisalo je molbu JP ‘’Loznica razvoj’’ i ‘’Vodovodu’’ da se očiste podrumske prostorije, ali su im u ‘’Vodovodu’’ rekli da je spoljna šahta ispravna i da ne čiste fekalne ostatke cisternom.

U zgradama ima više beba i dece do tri četiri godine, a od kada traje izlivanje fekalne vode nijednom nije urađena dezinfekcija podrumskih prostorija.

Poslednje izlivanje, dogodilo se u petak 27. maja, a podrumi su i dalje puni.

Lozničani se nadaju da će nadležni konačno reagovati i da će, kada se voda povuče, uraditi dezinfekciju prostorija i naći trajno rešenje za problem.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari