LSV-Vojvođani: Kovid bolnica mora prerasti u gradsku bolnicu u Novom Sadu, a ne da bude centar za dijalizu 1ilustracija foto (BETAPHOTO/DRAGAN GOJIĆ/MO)

Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) – Vojvođani ocenila je danas da Kovid bolnica u Novom Sadu mora prerasti u gradsku bolnicu, a ne da bude centar za dijalizu Univerzitetskog kliničkog centra Vojvodine (UKCV).

„Novi Sad, kao grad od skoro pola miliona stanovnika, do dana današnjeg nema gradsku bolnicu, već se svi Novosađani leče u UKCV-u koji je ustanova tercijarne zdravstvene zaštite u kojoj se zbrinjavaju pacijenti iz cele Vojvodine“, navedeno je u saopštenju.

Ocenjeno je da su i fizički i kadrovski kapaciteti UKCV-a „pred pucanjem“ i da je i zbog toga „nedopustiva“ odluka da se Kovid bolnica pretvori isključivo u dijalizni centar, a ne u gradsku bolnicu.

„Ovakvom odlukom vlasti, građanke i građani Novog Sada se opet stavljaju u drugi plan i nakon svih obećanja Novi Sad i dalje nema gradsku bolnicu. Dokle će nam teško bolesni i stari pacijenti umirati po kućama, u bolovima i bez adekvatne zdravstvene nege dostojne čoveka, koju Novosađani plaćaju kroz obavezno zdravstveno osiguranje“, upitali su iz LSV – Vojvođani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari