LSV: Zrenjaninska vlast skandalozna prema selu 1Foto: M.P.

Liga socijaldemokrata Vojvodine saopštila je da je nestručna i bahata vlast u Zrenjaninu donela skandaloznu odluku kojom se savetima mesnih zajednica oduzima pravo da organizuju i sprovedu mesne izbore.

Pored toga ukida se institucija Nadzornog odbora mesnih saveta, a sve to obrazlažu boljom kontrolom i transparentnošću mesnih izbora i izabranih saveta.

Ligaši ocenjuju da je ovo samo još jedna u nizu odluka kojima se već deset godina srozava svaki vid mesne samouprave i od naseljenih mesta pravi geto za građane drugog reda.

„Nema goreg i jasnijeg primera i priznanja potpune centralizacije na teritoriji grada Zrenjanina od mesnih zajednica, nakon čega će svaka priča o boljem položaju naših sela biti obična parodija i zamajavanje onih koje ova gradska uprava vidi kao ovce kojima čoban određuje sudbinu“, kaže član Glavnog odbora LSV Aleksandar Rudić.

On je pozivao odbornike iz naseljenih mesta, predstavnike skupštinske većine, da obrazlože čime pravdaju svoju odluku da podrže ovako nešto i da li su svesni da su zbog politike nezameranja svojoj stranci, izdali interese onih koji su ih birali.

„Kao lešinari su se okomili na zapostavljena i unakažena sela, oduzimajući im jednu po jednu mogućnost da na svoj način, preko svojih izabranih predstavnika u savetima, bar u nekoj meri odlučuju o pravcu u kom će se razvijati. Savete su toliko marginalizovali, da su ovi postali vreće za udaranje nezadovoljnim građanima, bez ikakve ingerencije, stvarnih mogućnosti i finansija da reše bar neke od problema sa kojima se sela suočavaju“, kaže Rudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari