Deluje potpuno neverovatno, Majami je u poslednjem meču sa Klivlendom naneo 21. vezani poraz Kavsima u sezoni (117:90). U duelu sa svojim bivšim klubom Lebron Džejms odigrao je sasvim solidno (24p), ali je zato Dvejn Vejd bio posebno raspoložen (34p). Klivlend je posle gostovanja na Floridi upisao 40. izgubljeni meč u sezoni, tako da je u ovom trenutku najlošiji tim u NBA ligi. Odlaskom Lebrona Džejmsa Kavsi su odlučili da ovu takmičarsku godinu što pre zaborave u nameri da na sledećem draftu dobiju jednog od prvih pet „pikova“, kao i da u budžetu ostave dovoljno prostora za angažovanje nekog proverenog košarkaša.


– Situacija jeste teška, međutim nama ništa drugo ne preostaje nego da se borimo. Nemamo drugog izbora, moraćemo još više da radimo – iskren je bio Bajron Skot, trener Klivlenda.

Tim iz Ohaja nije uspeo da ostvari nijednu pobedu u prošlom mesecu i ukoliko se situacija ne bude uskoro promenila lako se može dogoditi da „konjanici“ obore negativan rekord Vankuvera i Denvera od 23 vezana poraza.

Dobro je poznato da je predsednik Klivlenda tokom leta bio ubeđen da će Džejms ostati u Kavsima. Nakon njegovog prelaska u Majami, Deni Gilbert je izjavio da su veće šanse da „konjanici“ dođu do titule, u odnosu na ambicije i domete Hita sa Lebronom u sastavu. Iz ove perspektive, jasno je da su takve konstatacije prvog čoveka Klivlenda bile ishitrene i da će ekipi iz Ohaja biti potrebno najmanje još tri godine da uopšte postanu tim kadar da se nadmeće za šampionski prsten.

Rezultati

Indijana – Toronto 104:93

Nju Džersi – Denver 115:99

Memfis – Orlando 100:97

Dalas – Vašington 102:92

Juta – Šarlot 83:78

LA Klipers – Milvoki 105:98

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari