Međunarodna policijska akcija u Srbiji zbog prevara putem "kol centara" 1foto (BETAPHOTO/MUP SRBIJE/nikola.m)

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) saopštilo je danas, postupajući po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Nemačke, učestvovalo u međunarodnoj policijskoj akciji povodom prevara preko „kol centara“ vršenih od strane međunarodne organizovane kriminalne grupe, kojima je oštećeno više građana Nemačke u iznosu od oko milion evra.

Kako se navodi u saopštenju, u akciji su učesvovali pripadnici MUP, Službe za borbu protiv visokotehnološkog kriminala Uprave za tehniku u saradnji sa Posebnim javnim tužilaštvom za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu.

Pretresom stanova i drugih prostorija na 11 lokacija, od kojih su dve na teritoriji Niša i devet na teritoriji Novog Pazara pronađeni su dokazni predmeti, dodaje se u saopštenju.

Iz MUP navode da je 13 osoba, uz krivičnu prijavu za krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnog dela i prevara, sprovedeno kod tužioca Posebnog javnog tužilaštva za visokotehnološki kriminal, dok je jednoj osobi određeno zadržavanje do 48 časova nakon čega joj je, od strane suda, izrečena mera zabrane napuštanja stana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari