Odbornici SO Majdanpek usvojili su Statut opštine, čime je ovaj važan dokument usklađen sa novim Zakonom o lokalnoj samoupravi.

Govoreći o proceduri izrade novog Statuta, Vesna Martinović, zamenica predsednika opštine, istakla je da su donošenju ovog dokumenta prethodile dve javne rasprave u kojima su pored predstavnika lokalne samouprave učestvovale i nevladine organizacije, Asocijacija za razvoj opštine, Udruženje Frend, Resurs centar, Uduženje za Majdanpek.

Kako odbornici nisu imali nikakve primedbe u vezi s ovim dokumentom, većinom glasova i zvanično je donet novi Statut i sada se samo očekuje njegovo oglašavanje u roku od osam dana u Službenom glasniku.

Na ovom zasedanju lokalnog parlamenta doneta je i odluka o prihvatanju organizacije 42. balkanskog šampionata u jedrenju, koje bi od 3. do 8. septembra naredne godine trebalo da bude održano u Donjem Milanovcu. Obrazlažući odbornicima važnost donošenja ove odluke, Dragan Popović, predsednik opštine, rekao je da je organizacija ovakve jedne manifestacije, koja se prvi put održava u Srbiji, čast i privilegija. Osim što će značiti uređenje infrastrukture, ovaj šampionat preporučiće Donji Milanovac za organizaciju Evropskog prvenstva u jedrenju, koje treba da bude održano 2010. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari