Majdanpek: Iz opštinskog budžeta 32 miliona za zdravstvo 1Foto: J. B. K.

Majdanpečka lokalna samouprava nastaviće i u ovoj godini da ulaže i poboljšanje kvaliteta zdravstvenih usluga. To će se, između ostalog, ogledati u nastavljanju prakse organizovanih bespaltnih pregleda lekara specijalista iz Kliničkog centra Srbije, kao i u finasiranju plata za određen broj zdravstvenih i nemedicinskih radnika u Domu zdravlja.

– Majdanpek je jedna od najrazuđenijih opština u Srbiji, što je i inače prvi i osovni problem u funkcinisanju Dom zdravlja jer normativi koje propisuje Ministarstvo zdravlja ne omogućava da imamo dovoljan broj lekara – kaže direktor ove zdravstvene ustanove dr Dragan Fudulović.

Stoga je finansiranje plata za 25 zdravstvenih i nemedicinskih radnika tokom prošle godine iz budžeta opštine bilo i te kako značajno za funkcionisanje Doma zdravlja u još jednoj pandemijskoj godini.

Tokom 2021. je za ove namene iz opštinskog budžeta izdvojeno 32 miliona dinara, koliko se planira i tokom ove godine.

Nastaviće se i praksa ordiniranja lekara specijalista – radiologa, hirurga, neurohirurga iz Kliničkog centra Srbije u majdanpečkim zdravstvenim ustanovama.

Na taj način pacijenti iz opštine Majdanpek bez putovanja i troškova, mogu da obave besplatne specijalističke preglede kod priznatih stručnjaka.

Prošle godine je na stotine pacijenata iskoristilo ovu mogućnost, lokalna samouprava je za te namene utrošila tri miliona dinara, a nadležni u opštini najavljuju da će saradnju sa Kliničkim centrom Srbije nastaviti i ove godine.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari