Majdanpek: Ulaganje u “staru školu” za poboljšanje uslova boravka đaka 1Foto: J. B. K.

Ulaganje u znanje je investicija koja ima najveću vrednost, zato u majdanpečkoj Osnovnoj školi “Velimir Markićević” intenzivno rade na poboljšanju uslova boravka dece i kvaliteta u odvijanju nastave. Uskoro će u ovoj obrazovnoj ustanovi u nastavnom procesu koristiti digitalne table, čime će “stara škola” u Majdanpeku biti među najopremljenijim u Srbiji.

Znajući da korišćenje različitih izvora znanja umnogome obogaćuje sadržaj nastave i doprinosi razvoj funkcionalnih sposobnosti učenika i da savremene digitalne table omogućavaju dinamičnije i efikasnije prezentacije, razvijanje digitalnih veština učenika, kao i nastavnika, veću kreativnost i veću motivaciju za učenje, u OŠ “Velimir Markićević” Majdanpek konkurisali su za sredstva kod resornog ministarstva projektom „Nabavka računarske opreme i digitalnih tabli“.

Ministarstvo prosvete je majdanpčekoj “staroj školi” za ovaj projekat odobrilo 11,5 miliona dinara, saznaje Danas od direktora škole, Marka Cokića.

-Ovo je veliki projekat zahvaljujući kome ćemo opremiti sve učionice digitalnim tablama, novim projektorima, dokument kamerama, skenerima i naša škola biće među najboljima u Srbiji što se digitalizacije u nastavi tiče- kazao nam je Cokić.

Prosvetni radnici ističu da ovaj vid nastave obezbeđuje bolju motivisanost učenika i lakše održavanje njihove pažnje, zahvaljujući tome što učenici u ovom vidu nastave mogu da budu aktivniji, umesto da budu koncentrisani na beleženje.

Uz osavremenjivanje nastave, paralelno se radi i na obezbeđenju kvalitetnijih uslova za boravak i rad u školskoj zgradi.

Kod Ministarstva pravde konkurisano je za sredstva od odlaganja krivičnog gonjenja i odobrenih 1,2 miliona dinara uloženo je u uvođenje grejanja u školsku fiskulturnu salu, a lokalna samouprava finansira postavljanje izolacije na spoljnim zidovima i izradu fasade na školskoj zgradi, čiji su radovi pri kraju.

Ovim radovima, a u okviru unapređenja energetske efikasnosti, pre par godina prethodila je zamena postojeće PVC stolarijom, kao i kompletno renoviranje enterijera škole.

Spremaju se u majdanpečkoj “staroj školi” i za početak rada Kluba za učenje za koji su podjednako zainteresovani i učenici i njihovi roditelji. Namenjen je svim učenicima od najmlađih do najstarijih i u Klubu će učitelji i nastavnici đacima dodatno pojašnjavati gradivo i pomagati u izradi domaćih zadataka.

-Biće organizovane i razne kreativne i tematske radionice, kao i časovi engleskog, ruskog, rumunskog i vlaškog jezika, koji će od naredne godine, najverovatnije biti obuhvaćen i nastavnim programom – rekla je novinarima učiteljica u ovoj školi Miroslava Pavlović, učiteljica u OŠ „Velimir Markićević“ u Majdanpeku.

U godini u kojoj OŠ “Velimir Markićević” navrašava 60 godina postojanja, na sportski teren u školskom dvorištu biće postavljena multifunkcionalna podloga, za čiju nabavku je, kako nam je rekao direktor Marko Cokić, potrebna sredstva odobrilo Ministarstvo omladine i sporta.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari