Majdanpek: Uz pomoć programa “Moja prva plata” u majdanpečkoj opštini angažovano devetoro mladih 1Majdanpek /Foto: J. B. K.

U trećem ciklusu programa “Moja prva plata” u majdanpečkoj opštini je 16 poslodavaca oglasilo 39 radnih pozicija sa srednjom i visokom stručnom spremom. Priliku da tokom devetomesečnog trajanja programa svoje prvo radno iskustvo sticaće devetoro mladih.

Potpisivanjem ugovora između Nacionalne službe za zapošljavanje, poslodavca i izabranog kandidata praktično je zaokružen treći ciklus programa “Moja prva plata” koji realizuje Nacionalna služba za zapošljavanje uz podršku Privredne komore Srbije, Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija Srbije i Kancelarije za informacione tehnologije i elektronsku upravu.

Za ovaj ciklus u majdanpečkoj opštini prijavili su se poslodavci iz privatnog , kao i državnog sektora.

Ukupno je 16 poslodavaca oglasilo 39 radnih pozicija sa srednjom i visokom stručnom spremom.

Priliku da stekne prvo radno iskustvo dobilo je devetoro mladih u opštini Majdanpek.

Kroz program “Moja prva plata” angažovano je 13 mladih u Negotinu, 15 u Kladovu i 18 u Boru, ukupno na području filijale Nacionalne službe za zapošljavanje u Boru, 40 poslodavaca anagožavalo je 55 osoba sa evidencije nezaposlenih.

Dve trećine angažovanih čine žene, a kada je stručna sprema u pitanju 47 je srednjoškolaca, a sa visoko stručnom spremom.

Inače, prošle godine su 24 osobe na području borske filijale NSZ dobile posao po završetku programa “Moja prva plata”, a od početka realizacije ovog programa 2020. godine ukupno je angažovano  216 nezaposlenih sa područja filijale NSZ Bor.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari