Odmah nakon završetka prvenstva u Prvoj ligi Srbije gde je ekipa Radnika ostvarila istorijski uspeh i izborila plasman u Superligu Srbije počeli su radovi na rekonstrukciji Gradskog stadiona kako bi on mogao da zadovolji sve propozicije nacionalnog fudbalskog takmičenja.


– U izgradnju tribina iz jednog i drugog gola, kao i na sređivanju novinarske i VIP lože, kao i postavljanu betonskih osnova za reflektorsku rasvetu uložićemo oko 40 miliona dinara. Reč je o novcu iz klupske i kase opštine Surdulica kako bi Gradski stadion u dogledno vreme mogao da dobije i sertifikat za odigravanje međunarodnih utakmica pod pokroviteljstvom UEFA – objasnio je za Danas Stanislav Stončev, sportski direktor kluba iz Surdulice.

Predviđeno je da bude preuređena i trava na delu terena, kako bi se stvorili svi uslovi za očekivana gostovanja Vojvodine u drugom, Crvene zvezde u šestom i Partizana u trinaestom kolu. Naravno konačnu reč o tome da li u svim aspektima Surduličani zadovoljavaju propise FSS daće nadležni organi. Predviđeno je da će nakon rekonstrukcije stadion moći da primi između četiri i pet hiljada gledalaca.

S obzirom da prvenstvo u Superligi Srbije startuje za nešto više od mesec dana, fudbaleri su započeli pripreme na „gostujućem terenu“ zonaša iz Vladičinog Hana, odakle će se preseliti na Vlasinsko jezero i Zlatibor, gde će biti završno uigravanje ekipe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari