Marinika Tepić ispred CZ-a o uhapšenoj službenici MUP-a: Katarina Petrović je heroj, privedena je jer joj Vučić nije kum 1foto (BETAPHOTO/BRANISLAV BOŽIĆ)

Iako je neposredno pre današnje konferencije grupe opozicionih narodnih poslanika ispred Centralnog zatvora u Beogradu objavljena vest da je policajka iz Valjeva Katarina Petrović puštena iz pritvora, od obraćanja javnosti se nije odustalo.

Govoreći ispred CZ-a, Marinika Tepić, poslanica Stranke slobode i pravde kojoj je Petrović prosledila policijski izveštaj se zahvalila svima koji su pružili pomoć da policijska službenica bude puštena iz pritvora.

“Zahvaljujem se građanima i advokatima koji su pružali pomoć da Katarina bude uskoro puštena iz pritvora. To ne znači da smemo da zaboravimo sve ono što se dogodilo da hrabra policajka nađe iz rešetaka. Od ponedeljka kada je uhapšena radim u konsultaciji sa njenim advokatom i njenom porodicom“, rekla je Tepić, a preneo N1.

Tepić je dodala da je Katarina Petrović želela da javnost zna da je Nikola Petrović izazvao udes 6. marta drogiran, jer je to u javnom interesu.

„Taj dokument je vlasništvo građana Srbije. Njega su sačinili policajci. A poslodavac MUP-a su građani. Zato je Katarina hrabra i heroj, htela je da pokaže svima da su njeni poslodavci građani Srbije“, rekla je Tepić.

Ona je istakla da je Vučić odustao od toga da bude predsednik svih građana, već kum Nikola Petrovića.

„Katarina je završila iza rešetaka zato što joj Vučić nije kum. Katarina je samo potvrdila 14. juna ono što sam već 13. juna govorila u Narodnoj skupštini, o tome da je Petrović izazvao udes pod dejstvom alkohola i kokaina. Nije Katarina moj prvi izvor“, rekla je ona.

Podsetimo, policijska službenica iz Valjeva Katarina Petrović je bila uhapšena 3. jula zbog sumnje da je počinila krivično delo zloupotreba službenog položaja. U toku današnjeg dana protiv nje je podignut optužni predlog zbog kršenja Zakona o tajnosti podataka, a istovremeno je puštena iz pritvora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari