Matematička gimnazija obeležila 57 godina postojanja 1Foto: Ministarstvo nauke

Matematička gimnazija u Beogradu obeležila je danas 57 godina postojanja.

Priredbi povodom jubileja škole prisustvovali su ministarka nauke Jelena Begović, predsednik Narodne skupštine Vladimir Orlić i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

“Ovo nije samo škola, ovo je začetak naučnog centra koji će, kao i do sada i u budućnosti oblikovati buduće stručnjake, buduće lidere i naučnike – one od kojih naša budućnost već danas zavisi”, rekla je Begović.

Ona je navela da Matematička gimnazija, iz ugla Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, ima veliku ulogu u razvoju tehnologija, inovacija i nauke u Srbiji.

„Kroz godine, učenici ove škole su postizali izuzetne rezultate, zbog čega ih možemo nazvati najboljim ambasadorima naše zemlje”, navela je Begović, dodavši da napredne nastavne metode i kurikulumi u ovoj gimnaziji ne samo da pripremaju učenike za buduće akademske izazove, već ih motivišu da razmišljaju kritički, inovativno i da se bave istraživačkim radom.

“To je ono što Srbiji treba. Potrebni su nam ljudi koji razmišljaju široko i inovativno i koji mogu da nam pomognu da kreiramo bolju budućnost. Ispred Vlade Republike Srbije i Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija mogu da kažem da jedva čekam da neke od vas vidim kako postajete deo naše naučne zajednice”, zaključila je Begović.

Vladimir Orlić podelio je laptop računare najboljim učenicima ove gimnazije, osvajačima medalja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari