Predsednik Skupštine grada Aleksandar Jovanović, zajedno sa članovima Društva pčelara „Jovan Živanović“, predao je juče 150 kilograma meda Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović“. Med su obezbedili članovi Društva pčelara, koji su učestvovali na Festivalu meda, održanom ove godine u septembra, a kojem je Skupštine grada pokrovitelj. Pored ŠOSO „Milan Petrović“, po 150 kilograma meda dobili su još i Predškolska ustanova „Radosno detinjstvo“, Dečija bolnica, Dom za decu ometenu u razvoju u Veterniku i Dečije selo u Sremskoj Kamenici.

Jovanović se prilikom predaje poklona zahvalio članovima Društva što svake godine poklanjaju med gradskim obrazovanim i zdravstvenim ustanovama, rekavši da je najteže biti plemenit u vreme krize i oskudice.

– Vaša volja i želja da pomognete zaslužuje svaku pohvalu. Siguran sam da će onima kojima je med namenjen, a to su pre svega deca i mladi, biti zadovoljni poklonom i da će u njemu uživati – rekao je Jovanović.

Predsednik Društva pčelara „Jovan Živanović“ Đorđe Sovilj, podsetio je da članovi Društva već 16 godina poklanjaju med ovim ustanovama, najavivši da će se tradicija nastaviti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari