Medijska slika Šapca: Podrinske i RTV Šabac bore se za opstanak 1Šabac Foto: Privatna arhiva

Glavna i odgovorna urednica Podrinskih novina iz Šapca Isidora Kovačević, objavila je da ovaj list, posle 15 godina, više neće izlaziti u štampanom izdanju ili će se to, kako je rekla, dešavati „povremeno ukoliko bude dovoljno donacija ili reklama“.

Nedeljnik koji je poznat po objektivnom i nezavisnom izveštavanju, prošle godine je aplicirao na brojnim konkursima za sufinansirenje medijskih sadržaja, ali nijedan projekat, “nije prošao“.

“Trudićemo se i dalje da radimo kao da je sve normalno i da ažuriramo sajt kako bi građani bili pravovremeno, objektivno i istinito nformisani. Podrinske od 1. februara više nemaju svoje kancelarije, ali ni zaposlene “, napisala je Kovačević na svojoj fejsbuk stranici.

Medijska slika Šapca: Podrinske i RTV Šabac bore se za opstanak 2
Foto: Nova.rs

Slična sudbina zadesila je i Radio-televiziju Šabac, koja još uvek emituje program, ali posluje pod izuzetno teškim uslovima.

U sklopu ovog medija je i nadaleko čuveni Radio Šabac, koji je prvi put pušten u etar davne 1969. godine.

Sećaju se nešto stariji da je u svoje vreme bio najslušanija radio stanica u nekadašnjoj Jugoslaviji, a pratili su je i naši ljudi širom dijaspore.

Program Radio Šapca bio je prepoznatljiv po narodnoj muzici i željama slušalaca, ali i po brojnim kvalitetnim emisijama iz privrednog, kulturnog, sportskog i političkog života.

Sve to ipak nije dovoljno da bi se opstalo na medijskom nebu.

Medijska slika Šapca: Podrinske i RTV Šabac bore se za opstanak 3
Foto: Radio Šabac

Šabac je, da podsetimo, bio poslednji opozicioni grad u Srbiji, sve do oktobra 2020. godine, kada je na vlast došla Srpska napredna stranka.

Od tog trenutka medijska slika grada potpuno je promenjena.

Doduše, ima i u Šapcu medija čija egzistencija nije ugrožena i čiji će projekti na nekom konkursu uvek “prolaziti”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.