Milenković Kerković: Ovo je bio oproštajni govor uplašenog Aleksandra Vučića 1Foto BETAPHOTO/AMIR HAMZAGIĆ

„Ovo što smo večeras čuli na Tv Hepi je oproštajni govor uplašenog Aleksandra Vučića, suočenog sa krahom svoje politike i jasnom voljom naroda da ga ne želi više“, ističe za Danas dr Tamara Milenković Kerković, poslanica Dveri, komentarišući večerašnje obraćanje predsednika Srbije.

Govoreći o svim teškoćama sa kojima se suočava u šest tačaka, snishodljiviji nego ikada, Vučić je kako kaže Kerković, ko zna koji put pokušao da odgovornost za dešavanja prebaci na državotvornu opoziciju, koja je kako je dobro obavešten u velikom porastu i jeste nova noseća snaga, koja je udružena, pokazala svojim akcijama da je „Car go“.

„Jasno je da osim hvalospeva samom sebi i politici koju vodi, Aleksandar Vučić nema šta više da ponudi narodu, osim što reciklira svoja stara obećanja penzionerima i ponavlja mitove o investicijama, prosperitetu, najvišim platama i penzijama, najvećem BDP i nikada manjem dugu“, napominje poslanica Dveri .

Prema njenim rečima ovo nije isti predsednik Vučić koji je pre samo mesec dana svojom arogancijom pokušao da ponižava poslanike u Skupštini, već čovek suočen sa rapidnim urušavanjem sopstvenog autoriteta koje je na toj skupštinskoj sednici i započelo.

„Njegov strah više ni „smokvin list“ Marićeve emisije ne može da sakrije. Do ovog intervjua mislili smo da u Vučićeve reči veruje samo on. Sada je jasno da u ovo što govori ne veruje više ni on sam“, ističe sagovornica Danasa.

Jedna od retkih istina, kako kaže, koju je izgovorio je da svakodnevno prati svako istraživanje i fokus grupe, tako da zna za ogroman porast poverenja u Dveri i državotvornu opoziciju. Dveri nastavljaju borbu za ustavni patriotizam, što znači borbu za nacionalno dostojanstvo, demokratiju, srpsku ekonomiju, zaštitu životne sredine i za ostanak mladih u Srbiji. Stožer novog nacionalno-demokratskog konsenzusa biće Dveri i u njemu će biti mesta za sve prave patriote, prave demokrate i prave zaštitnike životne sredine.

„Ovaj večerašnji govor je uvod u novu postvučićevsku Srbiju. Lažne patriote, lažne demokrate i lažni ekolozi, svi koji podržavaju ovo na šta je Vučić bio spreman – priznanje suvereniteta Kosova i uvođenje sankcija Rusiji – mogu da idu sa Vučićem u istoriju“, zaključuje Tamara Milenković Kerković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari