Vučić o narodnom pokretu: Potrebno je postići jedinstvo, niko ne želi da ukine SNS 1Foto: printscreen / Happy TV

Pred nama je najteži politički period i tu je potrebno postići jedinstvo, rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić na Hepiju govoreći o formiranju velikog narodnog pokreta.

Objasnio je da niko ne želi da ukine SNS, jer je to najbolja partija.

„A da li ima kukolja u SNS, ima svakako. Želim da idem u formiranje velikog narodnog pokreta koji ne bi bio antistranački, ali bi bio nadstranački. Idemo do maja do skupštine Srpske napredne stranke koja treba da se saglasi sa tim, jer je najveća stranka“, rekao je Vučić i dodao da želi da okupi intelektualce, koji nisu ekstremisti ni sa leve, ni sadesne strane.

Zapitao je i kakva je danas razlika između Biljane Stojković, Majića ili Siniše Kovačevića. Samo u količini psovki, rekao je predsednik.

On je istakao da se mora pokazati da su „intelektualci, prava elita, za normalnu, pristojnu, racionalnu Srbiju budućnosti“ i da će tu biti i radnici i seljaci koji će da se bore za svoju zemlju i da kažu „Ne damo vam da uništite Srbiju, ni vama ekstremistima s leve, ni vama ekstremistima s desne strane. Hoćemo da idemo pravo u budućnost“.

„Da li ćemo uspeti u tome ili ne, videćemo“, kazao je Vučić i dodao da ne traži podršku naroda za sebe , ne traži ni oprost, niti nagradu za nešto, niti će ikada da napusti zemlju za koju se bori 24 sata .

„Kako će pokret da se zove, videćemo. Nisam nikada rekao da će se zvati „Moja Srbija“, to su izmislili. Neću ja da odlučujem i nije važno ime. Nikada forma nije važna. Naš je cilj da pokret ima nadstranački karakter, da nadam se da će ući SNS i mnoge druge stranke, ali i ljudi koji neće da ulaze u stranke“ objasnio je Vučić i dodao da je to poziv na opštu mobilizaciju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari