Miletić (Evroprajd): Izjava patrijarha Porfirija ne doprinosi smirivanju strasti 1Foto: FoNet/Božana Pavlica

Koordinator Evroprajda Goran Miletić ocenio je večeras da izjava patrijarha Porfirija kojom je podržao otkazivanje te LGBT manifestacije, ne doprinosi smirivanju strasti.

Miletić je ocenio da je izjava patrijarha „morala da bude mnogo hrišćanskija u smislu apsolutnog otklona od mržnje i nasilja“.

„Ovakve izjave nisu najgore koje su dolazile od Srpske pravoslavne crkve jer se šalje i poruka o nenasilju. To je jedan ambivalentan stav gde se daje više za pravo onom delu društva koji mrzi LGBT zajednicu“, ocenio je Miletić gostujući na televiziji N1.

Navodeći da su i danas nastavljeni razgovori u vladi Srbije o održavanju te manifestacije, Miletić je ocenio da postoji „dobra volja“ vlade da se nađe rešenje.

„Pokušavamo da nađemo modus vivendi. Ja sam optimista ali ako bi šetnja bila zabranjena, mi bismo se svakako okupili jer bi takva zabrana bila protivustavna. Žalili bi se ministarstvu unutrašnjih poslova i Ustavnom sudu ali bismo se svakako okupili“, kazao je Miletić.

Dodao je da ne vidi „nijedan razlog“ za zabranu šetnje 17. septembra.

„Razumem situaciju oko Kosova ali ne vidim da je ona toliko ozbiljna da je potrebna zabrana ili aktivna opstrukcija Prajda“, naveo je Miletić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari