Miloš Jovanović: Pitanje N1 bilo sramno, nisam nikog uvredio 1Foto: Beta/Amir Hamzagić

Predsednik Nove DSS Miloš Jovanović ponovio je danas da nikakva uvreda nije upućena novinarki N1 i ocenio da je „tužno da mediji koji se sami deklarišu kao objektivni i nepristrasni, sa toliko ostrašćenosti i subjektivnosti manipulišu javnim mnjenjem“.

„O njihovoj oceni iskrenosti izvinjenja koje je upućeno (novinarki N1) Emini Кovačević je izlišno govoriti jer je krajnje subjektivna i očigledno zlonamerna. Bilo bi lepo kada bi sa pođednakom osetljivošću reagovali na sve uvrede kojima je izložena naša zemlja i naš narod, umesto da ih neretko i sami promovišu“, saopštio je Jovanović.

Dodao je da i dalje stoji pri stavu da je pitanje o tome koliko bismo izgubili u materijalnom smislu ako bismo i dalje insistirali na odbrani naše teritorijalne celovitosti, sramno, skaradno i istinski uvredljivo.

„Matija Bećković je sa pravom rekao da je izbor između Кosova i Evropske unije kao izbor između majke i laptopa. Redakcija N1 nesumnjivo bira laptop i tu se vrednosno duboko razlikujemo. Bilo bi pošteno sa njihove strane da ne beže od te činjenice umesto što stvarnost uvijaju u oblande prilično bljutave političke korektnosti i traže izgovore u nepostojećim uvredama“, navedeno je u saopštenju.

Jovanović je zaključio da u potpunosti stoji iza svake reči izgovorene na konferenciji za štampu kao i iza svake reči napisane u izvinjenju koje je upućeno gospođi Кovačević.

Na konferenciji za novinare poslaničke grupe NADA-Novi DSS-POKS, koja je održana u četvrtak u holu Narodne skupštine, Jovanović je, odgovarajući na pitanje o pomoći Srbiji iz EU, novinarki rekao: „Niko Vas ne pita za koliko novca biste Vi spavali sa svima nama jer bi to bilo krajnje uvredljivo pitanje, ispod svakog nivoa“, u trenutku kada je pored njega stajalo nekoliko narodnih poslanika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari