Miloš Vučević otvorio Centar za obuku i testiranje u Centru za razminiranje u Velikoj Moštanici 1Foto: Ministarstvo odbrane

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević otvorio je danas Centar za obuku i testiranje i inovaciono-edukativni park iz oblasti protivminskog delovanja u Centru za razminiranje u Velikoj Moštanici, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Vučević je istakao da je Centar za razminiranje važan deo bezbednosti države i građana i dodao da je za posebnu pohvalu to što je inovaciono-edukativni i što će doprineti širenju znanja i osposobljavanju onih koji će pružiti bolju bezbednost za sve građane.

Ministar odbrane izrazio je nadu da mapa Srbije biti čistija kada je reč o mestima koja bi Centar za razminiranje trebalo da sanira.

„Mnogo godina je prošlo od različitih događaja, od ratnih dešavanja, incidenata, akcidenata. Mislim da građani Srbije zaslužuju da imaju bezbednu i sigurnu državu. I da ne tražimo uvek neka administrativno-tehnička obrazloženja zašto nešto nije urađeno, nego da to uradimo, da izvadimo brodove ostale iz Drugog svetskog rata, jer je dovoljno vremena prošlo da to možemo i treba da uradimo, kao i ono što smo proživeli kroz NATO agresiju 1999. godine“, rekao je Vučević, koji je i potpredsednik Vlade Srbije.

Posle prezentacije i obilaska prostorija Centra za obuku i testiranje, Vučević je prisustvovao prikazu opreme i sredstava za razminiranje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari