Aleksandar Vučićfoto FoNet/Instagram predsednika Srbije

Predsednik Srbije i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić naredio je da Vojska Srbije i sve jedinice MUP-a budu u najvišem stepenu borbene gotovosti.

„Predsednik Srbije kao vrhovni komandant je večeras naredio da Vojska Srbije od noćas bude u najvišem stepenu borbene gotovosti odnosno pripravnosti do nivoa upotrebe oružane sile, odnosno oružanog potencijala Vojske Srbije“, rekao je ministar Miloš Vučević.

Kako ja naveo, „to nas podiže na najviši nivo do akcije koji sprovodi Vojska Srbije čuvajući teritorijalni integritet i suverenitet Srbije i štiteći sve građane Srbije i sprečavajuči progrom i teror nad Srbima ma gde žive“.

I minisatar unutrašnjih poslova, Bratislav Gašić, saopštio je večeras da je po naređenju predsednika, naložio podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a.

„Shodno naređenju predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske i oružanih snaga Srbije Aleksandra Vučića, naložio sam podizanje pune borbene gotovosti svih jedinica MUP-a, Žandarmerije, SAJ-a i Policijske brigade, koliko odmah da se stave pod komandu načelnika generalštaba i posednu položaje predviđene operativnim planom“, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić nakon što je predsednik Vučić naložio da se preduzmu sve mere kako bi se zaštitio srpski narod na Kosovu, a Aljbin Kurti naredio prebacivanje svojih snaga na sever pokrajine, navodi se u saopštenju MUP-a.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.