Ministarka pravde o pretećem skandiranju urednici Insajdera: Ne znam detalje slučaja, nema povlačenja države 1foto Insajder TV kanal

Ministarka pravde Srbije, Maja Popović, rekla je da ne zna sve detalje o nedavnom pretećem skandiranju huligana Brankici Stanković, urednici Insajdera, te naglasila da država sve čini da zaštiti novinare, preneo je večeras insajder.net.

„Ne znam detalje tog konkretnog slučaja, ali želim da vas informišem o tome da država sve radi na zaštiti novinara, da će naravno tužilaštvo adekvatno sankcionisati, pokrenuti adekvatan postupak u svakom napadu na novinare“, rekla je Popović.

Preteće skandiranje se dogodilo najpre na jednoj fudbalskoj, a potom i košarkaškoj utakmici pre nedelju dana i bilo je istovetno – podsetio je Insajder.

Popović je dodala da je na inicijativu Radne grupe za zaštitu novinara kojom rukovodi premijerka, Ministarstvo pravde bilo predlagač izmene Krivičnog zakonika kako bi se posebno zaštitili novinari tokom rada.

Na konstataciju novinarke Insajdera da se država do sada povlačila pred huliganima, Popović je rekla da „apsolutno nema povlačenja države“.

„Ako premijerka rukovodi Radnom grupom koja se bavi tim pitanjem, verujte mi nema ko drugi da se bavi time“, rekla je Popović i ocenila „da ne postoji jasnija poruka od toga“.

Insajder.net je preneo da je Popović tako odgovorila na pitanje šta država preduzima što se posle hapšenja bande Veljka Belivuka drugi osudjivani kriminalci nalaze u ulozi vodja tribina, a ponavlja se pokušaj zastrašivanja novinara istim skandiranjem kao pre 13 godina.

Ministar odbrane Nebojša Stefanović se govoreći za Insajder saglasio s ministarkom pravde: „U potpunosti podržavam ono što je rekla ministarka Popović i potpuno podržavam sve akcije državnih organa da u potpunosti imamo vladavinu prava“, rekao je Stefanović.

Sa tribina Partizana ponovo se čulo preteće skandiranje autorki Insajdera i urednici Insajder televizije Brankici Stanković, isto ono koje se čulo pre 13 godina kada su u Insajderu prvi put objavljeni dokazi da sistem štiti huligane od procesuiranja za najteža krivična dela, naveo je insajder.net.

U medjuvremenu su se neki od njih ponovo vratili na tribine nakon delimičnog izdržavanja kazne za ubistvo.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari