Udruženja: Ministarstvo pristalo na sastanak nakon peticije od 40.000 potpisa protiv ubijanja pasa 1Foto: Stanislav Milojković

Udruženja koja su pre nekoliko dana predala apel sa 40.000 potpisa za peticiju „Stop ubijanju pasa“ Ministarstvu popljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede saopštila su da je ministarstvo pristalo na sastanak, koji je zakazan za sutra.

Podsetimo, apel sa peticijom za zaštitu životinja predali su predstavnici pokreta „Kreni-Promeni“ i zajedno sa predstavnicima Udruženja „Kućica za spas“ i „Pit“.

Udruženja: Ministarstvo pristalo na sastanak nakon peticije od 40.000 potpisa protiv ubijanja pasa 2
Foto: Beta/Saša Đorđević

„Na sastanak je pozvano više udruženja i smatramo korisnim da se čuje različiti zahtevi. U ime 40.000 građana koji su potpisali peticiju ističemo da je minimalan i neophodan uslov za rešavanje ovog problema usvajanje jednog zahteva, a to je da se kontrola azila izvrši uz mogućnost da toj kontroli prisustvuju i predstavnici udruženja i zainteresovani građani”, navodi se u saopštenju pomenutih udruženja.

Dodaju i da su otvoreni i za dodatne zahteve drugih udruženja, kako bi se poboljšao rad javnih službi koje se brinu o bezbednosti građana i dobrobiti životinja, ali da oko osnovnog zahteva ne može biti kompromisa.

„U suprotnom pozvaćemo sve ljubitelje životinja na protest ispred Ministarstva“, poručuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari