Ivica Tončev, savetnik za nacionalnu bezbednost premijera Srbije Ivice Dačića, poseduje diplome na osnovu kojih je 2008. godine zasnovao radni odnos u Vladi Srbije, saopštilo je Ministarstvo prosvete Srbije.

 „Na osnovu uvida u dokumentaciju do sada izvršenog nadzora, utvrđeno je da Tončev u odnosu na nivoe obrazovanja i stečena zvanja poseduje diplome na osnovu kojih je zasnovao radni odnos 2008. godine u Vladi Srbije, na radno mesto savetnika prvog potpredsednika Vlade“, saopštila je Republička prosvetna inspekcija pri Ministarstvu prosvete. Pregledom akata Megatrend univerziteta i dosijea zaposlenog u Vladi Srbije utvrđeno je da se u dokumentaciji ne nalazi diploma

Građevinskog fakulteta Univerziteta u Prištini koju su objavili pojedini mediji, navela je inspekcija. List Blic objavio je 8. februara da je Tončev na sumnjiv način došao je do diplome Građevinskog fakulteta u Prištini, kao i kopiju tog dokumenta u čijem dnu je kao dekan potpisan profesor Slobodan Barać, koji je negirao da je ikada bio zaposlen na tom fakultetu. U saopštenju Ministarstva navodi se da je Republička prosvetna inspekcija utvrdila da Tončev poseduje diplomu „Megatrend International Expert Conzortium“, čije je sedište u Londonu, za oblast „poslovna administracija, menadžment“, koja je kao strana javna isprava nostrifikovana rešenjem Fakulteta za menadžment u Zaječaru.

Tončev ima i diplomu Megatrend univerziteta, Fakulteta za menadžment u Zaječaru o završenim master akademskim studijama drugog stepena na studijskom programu diplomske akademske studije menadžmenta, čime je stekao akademski naziv diplomirani menadžer – master.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari