Miriše na štrajk u zdravstvu

Rade Panić, predsednik Sindikata lekara i farmaceuta, za Danas o reformama zdravstvenog sistema i uslovima rada

Ostavite komentar


  1. Pa štrajkujte, gospodo! Ionako nikakve koristi od vas! Kad dođem na šalter svi se otresaju, nervozni su, odlaze i vraćaju se kad hoće, na telefon se ne javljaju. Da kod privatnika radite dinar jedan ne bi zaradili. Idite, doći će drugi koji sigurno neće biti lošiji od vas.

    1. Lekari ne rade na šalteru. Lekari se ne stvaraju na dopisnom kursu, kao napredni ministri, da bi se doveli „bolji i napredniji“. Toliko sam pomogao, za sve ostale informacije o potpunom raspadu zdravstvenog sistema se obratite nadležnom, tj. državi.

    2. Evo ja sam proveo mnogo, ali mnogo vremena uz pacijenta po ambulantama i u više bolnica u unutrašnjosti, zatim u Sremskoj Kamenici u KCS. To je bilo do 2015. godine i sada je stanje sigurno još dosta lošije. Radim u privatnom sektoru i znam šta znači efikasnost u svakom minutu radnog vremena i onda poredim sa stanjem u zdravstvu: Kao i svuda, ima lekara i sestara koji ne dižu glavu od posla, svaka čast pojedincima, veliki broj pacijenata, veliki broj operacija, stručnost vrhunska, a uslovi očajni, infekcije u bolnicama redovne, oprema manjkava. Isto tako sam gledao šetače po hodnicima, lekare koji se dosađuju i sastaju po sobama i hodnicima, odvratne osobe među sestrama bez znanja i odgovornosti.
      Slažem se sa svim rečenim u tekstu, ali mora da se obrati pažnja i na loše kadrove koji kvare zdravstvo i na njihov uticaj na njihove kolege heroje.

    3. „Javlja mi se“ pogrešan naziv. Kaže to je bre, nevešto maskirani Bot na kub!

  2. I treba da štrajkujete! Dosta ste i trpeli ovu barabu od ministra…

    1. Branko Radun , tipican primer sns bota! Za neupucene, doticni je politicki komentator i redovan gost jutarnjih programa na Pinku, Happy-ju i RTS-u koji telali i hvali AVAV-ov rezim i postupke. Taj lik blage, ali blaage veze nema sa IT-jem. Sindikat zdravstvenih radnika i to svaki ogranak u svakoj zdravstvenoj ustanovi u Srbiji treba da raskrinka i javno obznani spisak svog tog nezdravstvenog osoblja koje nije nogom krocilo u zdravstvenu ustanovu ciju platu prima i koje ni ne zna u kojoj kancelariji radi i na taj nacin ce se razotkriti kompletna sns bot masinerija. Varate se ako mislite da ti likovi rade za sendvic! Za lepu mesecnu apanazu se sukljaju po internet portalima i botuju u korist nakaradnog im sefa i smeju nam se u lice! A dokle ce tako, to samo od nas zavisi.

  3. struka koja nikad nije imala „muda “ za strajk.Uvek su predstavnici vlasti bili u lekarskim krugovima i nikad nikakva efikasna akcija. U svakoj drzavi strajk sdravstvenih radnika je najvesa opasnost i svaka vlast se trudi da do toka ne dodje. Jedino kod nas sdravstveno osoblje dozvoljava zulum vlasti u poslednjih sto godina i to zahvaljujuci zdravstvenim radnicima.

  4. Tako se to radi.radnici napravili hiruški blok od svojih plata i samodoprinosa danas neki koji nisu uložili ni dinar žele da privatizuju radnički znoj da bi oni radili i tamo i ovamo. Gde je tu obraz ako ga iko ima.

  5. Nista o kovertama doktore,ili su vas makli sa neke funkcije,ocita frustracija necim ili nekim!!!

  6. Sta to vredi kada dva reprezentativna sindikata cute kao zaliveni mislim na samostalce i nezavisnost ljudi su verovatno podmireni strajk ni na vidiku tako traje vec 8 godina a za vrene zuti imali su 5 generalni strajkova i onda se stvarno pregovaralo a sada kako kaze tata dijalog ne postoji, oba sindikata nerazumem koja je njegova svrha postojanja samo da potpisu kolektivni ugovor koji vec unapred ministarstvo i njihovi pravnici pripreme,zato cestitam ovom hrabrom lekaru sto je smogao hrabrosti da progovori za Danas jer ce sada biti oznacen kao drzavni neprijatelj.Bez razlike sto prestavlja sindikat jedne struke to jest lekra ali pohvalno je sto brani interese svih zaposlenih u zdravstvu.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Gordana Bjeletić, novinarka

Dnevni list Danas su jedine profesionalne novine u Srbiji.