Sedamnaest dana je prošlo od nestanka Đorđa A., koga je, po sopstvenom priznanju, ubila majka Marina, njegovo telo još nije pronađeno. Majka je kasnije navodno povukla priznanje. Kako nam je rečeno u požarevačkoj policiji operativno se radi na tom slučaju. Takođe nam je rečeno da ni starica Slobodanka Živković iz sela Sirakova kod Velikog Gradišta, koja je nestala prosle subote nije pronađena i da se i na tom slučaju radi.

Kako nam je rekao naš izvor iz policije u četvrtak na pretraži terene u ataru sela Majilovac učestvovali su, pored policije, i zamenik višeg tužioca Miroslav Vojinović, kao i sam istražni sudija tog suda Jugoslav Skenderi.

-Sa nama u pretrazi terena bili su tužilac i istražni sudija. Imali su neku svoju ideju gde da traže telo dečaka. Pošli su u šumu neadekvatno obučeni, tako da su se posle skoro celodnevne pretrage veoma teškog terena, gde ponovo ništa nije pronađeno, vratili nezadovoljni, izgrebami i krajnje iscrpljeni. Čak je sudija Skenderi upropastio svoje firmirane cipele i pocepoao majcu koju je doneo iz Engleske, priča nam naš izvor iz policije očigledno zadovoljan što su se pravosudni organi na licu mesta uverili o težini i nepristupačnosti tretiranog terena, jer im nisu u potpunosti verovali, kada sui h obaveštavali o konfiguraciji terena.

Kako saznajemo Istražni sudija Skenderi odložio je svoj godišn ji odmor , koji je trebalo da koristi od drugog avgusta. Razlog odlaganja odmora, kako nam je rekao naš izvor blizak istrazi, je želja sudije da se ovaj složeni slučaj sto pre resi. On je naveo da ovako složen slučaj po svojoj složenosti i težini nije bilo u požarevačkom pravosuđu, te da su u njegovo rešavanje uključene sve snage iz suda, policije i tužilaštva. Prema njegovim rečima ispituju se svi detalji, posebno veze okrivljene. Zbog toga saslušani su ponovo Marinin muz, Dejan Andrejić, sestra Žaklina kao i roditelji. Saslušane su njene komšije, komšinica koja joj je pozajmila motiku,kao i nekoliko njenih potencijalnih ljubavnika. Oni su, kako tvrdi naš izvor, saslušani da bi se videlo da li je Marina imala saučesnika ili pomagača u delu po kojem se goni.U o va saslušanja ukljucene su i dve komšinice koje su imale bašte u blizini šume, nekoliko kilometara udaljene od sela, gde se nalazi i Marinina bašta, i koje su zajedni sa njom obrađivale.

-Čudno je to da je Marina obrađivala baštu, zajedno sa svojim komšinicama u šumi daleko od sela, a svoju veliku i lepu baštu u dvorištu je zapostavila. Kako nam je rekao jedan meštanin tu baštu u dvorištu nekoliko puta je svojom frezom obradio, a da tu kasnije ništa nije posađeno. Da li je odlazak u baštu u šumi bio izgovor za neke druge radnje Ili je to bio paravan za susrete i sa nekima, jedan deo istrage usmeren je i u tom pravcu. Sve više ima indicija da je tu bio neko treći i da se dečak ne nalazi na onom mestu gde je masovnim potragama do sada tražen, rekao je naš izvor dodajući da je okrivljena veoma inteligentna osoba sa rečnikom koji prevazilazi njeno osmogodišnje obrazovanje.

-Prilikom ispitivanja ona nam je rekla da ne živi vec da vegetira i da ove vremenske oscilacije loše uticu na njeno zdravlje, jer je metereopata-što, mora se priznati, njena terminologija prevazilazi njeno formalno obrazovanje, završio je svoju priču nas izvor blizak istrazi.

Komšinica na lekovima

Prema kazivanju meštana komšinica koja je Marini pozajmila motiku kojom je, po nekim pretpostavkama možda udarila sina Đorđa pije lekove za smirenje.

-Pala je u deprsiju i proganja je osećaj krivice. Sebe krivi što joj je dotičnog dana dala motiku. Smatra da je odgovorna za sudbinu nesretnog deteta. Mi je tešimo i govorimo da se to tako desilo i da nema ni najmanje njene krivice, ali ona ne haje za to. Plašimo se da načisto ne poboli, prenose nam meštani Majilovca dešavanja u njihovom selu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari