MUP: Apel građanima da paze kako ne bi izazvali požar 1Foto FoNet Marko Dragoslavić

Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Sektor za vanredne situacije apelovao je danas na građane da, kako bi se izbegli požari, provere ispravnost svojih dimnjaka i peći na čvrsto gorivo, ne ostavljaju uključene grejalice bez nadzora, ne preopterećuju elektroinstalaciju, da udalje nameštaj i drugi gorivi materijal od grejnih tela.

Kako je navedeno, period od početka pa do kraja grejne sezone karakteriše povećanje broj požara na građevinskim objektima čiji se uzroci mogu svrstati u ljudski faktor – nepažnju ili nemar.

Takođe su apelovali da građani ne odlažu pepeo u plastične kontejnere i u blizini gorivog materijala, ne ostavljaju uključene električne uređaje bez nadzora, odnosno treba ih isključite kada izlaze iz kuće.

„Ne ostavljajte malu decu bez nadzora u prostoriji sa šporetom ili pećima koje imaju ložište na čvrsto gorivo ili električnom grejalicom“, opomenuli su iz MUP-a.

Pozvali su građane da ako primete požar u građevinskim objektima odmah o tome obaveste vatrogasno-spasilačku jedinicu na broj telefona 193 i slušaju savete vatrogasaca – spasilaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari