MUP: Od nove godine porast broja udesa za 16 odsto

Do 23. februara pojačane kontrole saobraćaja

Ostavite komentar


  1. Kada nas je, zbog rutinske kontrole, zaustavio saobraćajac delimično na saobraćajnici, a delimično na neuređenoj bankini, pitali smo ga koliko je bezbedno da u zoni raskrsnice, pored pune bele linije dvotračnog puta, a ispred nepregledne lakat krivine, kontroliše vozila. Saputnica iz automobila, saobraćajni inženjer, nabrojala mu sve načinjene prekršaje i popila kaznu za nekorišćenje bezbedonosnog pojasa i ako je policajac odlično mogao da vidi da koristi bezbedonosni pojas. Suprug je zatražio projekat zaustavnog mesta ili makar skicu, pa su mu uzeli već vraćena dokumenta i pisali kaznu za nepostupanje po naredbi, izmišljenu, kao i kaznu za vređanje službenog lica pri vršenju službene dužnosti. Zahtevali smo da saobraćajac pozove novu patrolu, ali je on ignorisao taj zahtev. Zvali smo mi policijsku stanicu i druga patrola je došla po pozivu, ali nije sačinila zapisnik kako ne bi pobili kolegine laži. Žalili smo se unutrašnjoj kontroli, a zaštitnik javnosti samo što nije ustao da se obračuna fizički sa mnom jer sam odbila da izgovorim ono što njemu treba da odbace prijavu. Naškrabali su neke gluposti i odbacili prijavu kao neosnovanu. Sudije, zarobljene u istoj zgradi sa policajcima, samo što im ne stoje u stavu mirno. Supruga su posavetovali, za jedan od prekršaja, da ide na priznanje krivice, jer ako se žali na presudu koja mora da se napiše biće gore po njega. Obe prijave policijske patrole počinju konstatacijom da su na raskrsnici državnog i lokalnog puta…a tamo su se zatekli na osnovu radnog naloga.
    Policajci ne rade svoj posao, zaskaču vozilla sa tablama koja nisu iz njihovog kraja, izmišljaju prekršaje, terorišu sudije, za to vreme bahati vozači divljaju i izazivaju saobraćajke. Bahate policija, koja je pre crna tačka na putu nego bilo šta drugo, ne može da nas zaštiti od bahatih vozača.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 4, 5. i 6. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.