MUP Srbije: Odlikovani srpski i policajci iz Španije 1Foto: FoNet/MUP

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Bratislav Gašić i ambasador Španije Raul Bartolome Molina uručili su danas policajcima dve države odlikovanja za uspešnu akciju i zasluge u borbi protiv organizovanog kriminala, saopštilo je Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

Ambasador Španije je, u ime ministra unutrašnjih poslova Fernanda Grande-Marlaska, pripadnicima MUP Srbije uručio Krst za policijske zasluge sa belom značkom, a Gašić pripadnicima Glavne brigade za organizovani kriminal Nacionalne policije Španije uručio srebrne medalje za zasluge drugog reda.

U saopštenju je navedeno da je Gašić da je odlična saradnja MUP Srbije i španske Nacionalne policije, i rekao da su „pred nama veliki izazovi i Srbija vodi najznačajniju bitku u Evropi – borbu protiv organizovanog kriminala. Do sada smo ostvarili odlične rezultate, stali smo mafiji na put“, ocenio je Gašić.

Molina je istakao da su odnosi dve države na visokom nivou, te dodao da će Španija i dalje nastaviti da podržava teritorijalni integritet Srbije.

Kazao je da je „Španija jedan od najboljih prijatelja Srbije“, i pozvao Gašića u zvaničnu posetu Madridu, dok je Gašić pozvao ministra unutrašnjih poslova Španije da poseti Beograd.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari