Na čekanju tender vredan 5,1 milijardu dinara za rekonstrukciju i adaptaciju bolnice u Novom Pazaru 1Dom zdravlja i hitna pomoć Novi Pazar, Foto: N. Kočović

Nekoliko puta produžavan, tender za izgradnju, dogradnju, rekonstrukciju i adaptaciju objekata Opšte bolnice u Novom Pazaru vredan 5,1 milijardu dinara sada je suspendovan dok se ne reši zahtev za zaštitu prava jednog od ponuđača.

Zahtev je podnet pre konačnog roka za dostavljanje ponuda 16. septembra, ali i odluke naručilaca, Grada Novog Pazara i Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima kome će poveriti posao, a njime je zatraženo da se sve tenderske aktivnosti zaustave.

Koliko će dugo Komisija za zaštitu prava u postupcima javnih nabavki razmatrati zahtev, još uvek nije poznato.

Interesovanje za posao, koji se u Novom Pazaru naziva “najvećim ulaganjem u zdravstvo u istoriji”, pokazalo je nekoliko velikih kompanija, a na portalu Uprave za javne nabavke objavljen je veliki broj njihovih pitanja, ali i zahteva za izmene uslova propisanih tenderom uz obrazloženje da su neopravdani.

Tenderom je predviđena izgradnja nove psihijatrije, kotlarnice i trafo stanice, kao i dogradnja i rekonstrukcija internog odeljenja, hirurgije i zgrade Doma zdravlja.

Odeljenje psihijatrije imaće 1.937 kvadrata, objekat će biti na dva sprata i nalaziće se u blizini sadašnjeg grudnog odeljenja.

Rekonstrukcijom postojećih objekata, pored nadogradnje i proširivanja prostornih kapaciteta, predviđena je i kompletna zamena dotrajalih instalacija.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari