Na izletištima u Beogradu do 50 odsto krpelja zaraženo bakterijom koja izaziva lajmsku bolest

Ostavite komentar


    1. Krpelja sam u celosti izvadio pincetom 30.5.bez uvrtanja.Savetujem podvezivanje pantalona ili stavljanje čarapa preko pantalona.

    2. Da, ovo je stvarno opasno. Znam i osobu koja se pre 2 godine na izletu , ujedom krpelja i zarazila i eto problema i brige, neuporedivo veće od Covid virusa. Razvija se postepeno godinama i napada nervni sistem. Čuvajte se ljudi, sa ovim nema zezanja.

  1. Naš narod još nije svestan šta znače ova mala stvorenja i koliku opasnost nose. Sporadično se pojavi poneka skučena informacija, poput ove, i to je sve, dok se u Austriji i Nemačkoj, tokom proleća kada su najaktivnije ove štetočine, praktikuju čitave kampanje, kako bi se gradjani upoozorili na opasnost od najezde krpelja. Na TV kanalima su obavezne sekvence, sa upozorenjima, jer su svesni da se ova bolest ne leči i čovek ostaje invalid do kraja života.

  2. Ja sam svom psu izvadio od Decembra 2019 do maja ove godine brat bratu 200 i ništa mu se nije desilo,krpelje vadim pincetom bez uvrtanja i polijem alkoholom to mesto i to je sve. Iako mu stavljam zaštitu krpelji opet uspeju da se zariju pod njegovu kožu,sve u svemu ja mislim da je pre napumpana ta priča sa zaraženim krpeljima..

    1. Ako razmislite da se pas malo razlikuje od čoveka, možda nećete postavljati ovakva pitanja. Inače, zaista ne želim, da Vas život demantuje. Krpelji će biti najveća pošast sa kojom će se čovek u budućnosti boriti.

    2. Ja sam uspela da spasim mog psa, na vreme sam primetila da nesto nije uredu, krpelja nismo ni nasli, ali je lajmska bolest nacela. Inace pas ugine za nedelju dana ako se ne leci. Najbolji pokazatelj da pas ima lajmsku bolest je urin i stolica drecavo zute-zelene boje. I tromost.

Ostavite komentar


Društvo

Naslovna strana

Naslovna strana za 3. maj 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Bisera Veletanlić, muzičarka

Danas je list koji je društvu apsolutno neophodan. Šteta što nema više listova poput Danasa.