Na Kosovu uhapšena osoba osumnjičena za ratni zločin protiv civilnog stanovništva 1foto BETAPHOTO (AP Photo/Visar Kryeziu)

Kosovska policija, Uprava granične policije u saradnji sa policijskim istražiteljima Uprave za istraživanje ratnih zločina, je danas, u popodnevnim časovima na prelazu Merdare, locirala i uhapsila osumnjičenog muškarca, Srbina T. B, starog 52 godina.

Kako je saopšteno, on je osumnjičen za krivično delo ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjeno u periodu 1998-1999. godine na području opštine Vučitrn.

Osumnjičeni je upućen u policijsku stanicu gde će biti saslušan u prisustvu branioca, da bi se posle toga preduzele dalje mere.

Ranije danas je Kancelarija vlade Srbije za Kosovo i Metohiju saopštila da je kosovska policija uhapsila Tomicu B. (52) iz Prilužja kraj Vučitrna „bez ikakvog obrazloženja“ dok se sa suprugom vraćao iz Kruševca koji, kako je dodala, „povremeno posećuje“.

Kancelarija je dodala da je on otac troje dece i da je, do sada, „godinama bez problema prelazio administrativnu liniju“ (između Srbije i Kosova).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari