Na leto otvaranje bazena vrednog 20 miliona, iz užičkog SSP-a pitaju da li je popločan pločicama od bisera 1

Dečiji bazen na užičkoj plaži, vredan 20 miliona dinara, biće otvoren do početka kupališne sezone, obećava gradska vlast, a užički SSP pita da li će za taj iznos biti popločan pločicama od bisera i projekat ocenjuje kao „potpuni kič“.

Raspisan je tender za drugu fazu radova za dečiji bazen čiji je završetak prethodno bio najavljen za kraj prošle godine, a  direktor preduzeća Užice razvoj, Nikola Maksimović kaže da su nova sredstva za izgradnju bazena opredeljena tek budžetom za 2022. godinu, a da je prošle godine raspisan tender samo za prvu fazu radova, koja je počela krajem avgusta i završena u novembru.

– Nastavak radova pomeren je za ovu godinu zbog tehnologije izvođenja radova za vreme niskih temperatura, odnosno zbog postavljanja pločica, rekao je Maksimović i dodao da je tender sada raspisan kako bi već krajem marta ili početkom aprila bio izabran izvođač, a bazen bio gotov do početka kupališne sezone.

– Drugom fazom radova predviđeni su mašinski radovi, elektroinstalacije, filteri i oprema u bazenu. Grad je za nastavak radova opredelio 13 miliona dinara, kaže Maksimović.

Na leto otvaranje bazena vrednog 20 miliona, iz užičkog SSP-a pitaju da li je popločan pločicama od bisera 2
Nikola Maksimović, Foto: Ana Milošević

Deca se u ovom bazenu godinama nisu kupala, zbog vode koja je bila hladna, ali i upitnog kvaliteta, a nadležni su poručili da će rekonstruisani bazen koristiti vodu iz gradskog vodovoda, a ne vodu iz Đetinje.

Dimenzije ovog bazena su 39 x 10 metara, visine od 60 do 90 centimetara. U prvoj fazi, urađena je infrastruktura, tribine i ograda. Planirana je rekonstrukcija vodogana i dodatni sadržaji, a ukupna vrednost radova je 20 miliona dinara.

Na leto otvaranje bazena vrednog 20 miliona, iz užičkog SSP-a pitaju da li je popločan pločicama od bisera 3
Foto: Ana Milošević

U prethodnom periodu, predstavnici užičke opozicije rekonstrukciju ovog bazena ocenjivali su kao „preskupu investiciju“ i „kozmetičko zataškavanje nezadovoljstva Užičana“.

Iz užičkog SSP-a, tada su naveli da se problem plaže mora posmatrati kao celina i rešavati sve, od kvaliteta vode, rekonstrukcije podloge, tribina, uređenja okolnog prostora, mobilijara, pratećih sadržaja i rekonstrukcije hotela “Turist“, da bi čitav kompleks bio u svojoj pravoj funkciji.

Na leto otvaranje bazena vrednog 20 miliona, iz užičkog SSP-a pitaju da li je popločan pločicama od bisera 4U međuvremenu, iz gradskog budžeta za uređenje pešačke staze na plaži, korita Đetinje i nekoliko projekata za rekonstrukciju terena i dečijeg igrališta, izdvojeno je još 8 miliona dinara.

Ta ulaganja nisu promenila stav užičkog SSP-a, a predsednica Izvršnog odbora ove stranke u Užicu, Katarina Mićunović još jednom ističe da smatra da je reč o „preskupom šminkanju“ na plaži koja je van funkcije.

Na leto otvaranje bazena vrednog 20 miliona, iz užičkog SSP-a pitaju da li je popločan pločicama od bisera 5
Foto: Privatna arhiva

– Ulažu 20 miliona, da li to znači da će postaviti pločice od bisera? Ta rekonstrukcija je način da se ulupaju pare partijskih prijatelja, umesto da urade potpunu rekonstrukciju plaže u okviru koje će biti rekonstruisan i dečiji bazen, kaže Mićunović, ocenjujući taj potez vlasti kao „potpuni kič“.

-Sada ćemo imati mali, preskupo sređen deo prostora i drugi, koji se urušava u reku punu fekalija, rekla je za Danas predsednica IO užičkog SSP-a.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari